VEGA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seni çok iyi anlayabiliyorum ama senin istediğin gibi bir evren olduğunda bu sadece ''programlanmış insanlarla'' olabilirdi. Böyle bir dünyanında köle düzeninden farkı olmayacağı ortadadır. Bakış açına göre bu durumda kimsenin de ölmemesi gerekir. Siyah ve beyaz nasıl varsa hastalık ve sağlık da bunun için var. Meteor gelip kendiliğinden mi canlıları yok ediyor yoksa ortada ilahi bir güç, senin hesaba katmadığın ''Tanrı'nın bizi sallamamama durumumu mu var?''. Tanrı var diyebiliyorsan o meteorun ne amaçla geldiğini de sorgulaman lazım. Yada hortumların yada diğer doğal afetlerin.
Ben oyle bir evren istemiyorum. Benim soyledigim su eger Tanri insanlarada yada dunya yasamina mudahele etse idi, programlanmis bir hayat olurdu diyorum. Hastaliklarin olmasinin tek sebebi buna sebep veren bakteri, mikrop vs lerin bizim vucudumuzdaki sistemleri bozabilecek yeteneklere sahip olmasi ve bizim biyolojik sistemlerin mukemmel olmamasi. Hastaliklari Tanri gondermiyor, dunya uzerinde yasam bu sekilde gelistigi icin varlar.

Meteoru Tanri gondermiyor, cunku eger dunyaya mudahale etmesi gerekiyorsa direkt eder, Meteorla falan ugrasmaya gerek yok. Mesela insanlari test etmek istese, su andaki gibi uzun bir surec sonucu dunya ve icindekiler olusmaz, zink diye bir anda ortaya cikardik. Boyle bisey yok, cunku biz dunyanin ve ustundeki insanlarin hangi sureclerden gecip su andaki haline geldigini biliyoruz.

O meteorun dunyaya carpmasinin bir sebebi yok. Aynen marmara denizinin bir sebebinin olmamasi gibi. Ikiside gerceklesmis, cunku onlari bu sekilde gerceklesmeye iten surecler var. Meteor hic carpmasa idi, belkide biz hic olmayacaktik. Ama sen Tanri surecleri hazirladiki, sonunda insan olusabilsin diye dusunuyorsan, yanildigigini soylerim, cunku bunu yapmasina gerek yok, zink diye bir anda olusturabilir.

VEGA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam aksine sallamaması için bir sebep yok, daha önce yazmışsın kalbinizle nasıl görebiliyorsunuz diye. Nasıl ki aşk veya çeşitli duygular varsa, kalbin içinde de Allah'a karşı hissettiğin anlatılamayacak bir duygu var. Bunun adı o yüzden '' inanmak ''. Dünya kusurlu değil. Ne yazık ki biz insanlar kusurluyuz.
Kalbinizle nasil dusunebiliyorsunuz dememin sebebi su. Eski Misirda insanlrin kalpleri ile dusunduklerini saniyorlr. Bu islam oncesi Arap kulturunde var. Kurandad insanlarin kalpleri ile dusundukleri gecer, buradaki muslumanlara dusunun biraz, Kuranda en basit biyolojik bilgi bile yanlis diyorum, anlamamak icin kasiyorlar. Ben insanlarin Tanriyi akillari ile bulmasi gerektigini dusunuyorum. Buradaki muslumanlrada dusunun, hic dusunmuyorsunuz diyorum. Biraz arastirsalar, Hz muhammedte oncede o bolgedeki araplarin Allaha inandigini, namaz kildiklarini, hacca gittiklerini falan bilirler, birak arastirmayi, ustunde dusunmeyi, Kurani bile okumuyorlar, haberleri yok orda yazilanlardan.

Desmond Morris'in The Naked Ape: A Zoologist's Study of the Human Animal kitabini okumani tavsiye ederim. Orada insanlarin niye Tanriya inanma ihtiyaci oldugunu anlatir. Kisaca anlatmam gerekirse, insanlar suru halinde yasiyorlar, bu sekilde evrildikleri icin suru lideri, alpha erkeginin dediklerini uyguluyorlar. Zamanla bu liderin dedigi herseyi sorgulamadan yapiyorsun, daha dogrusu bunu yapanlar hayatta kaliyor. Biz onlarin devamiyiz. Su andada bizde genetik olarak cok saglam bi sekilde alpha erkegine uyma icgudusu var, ama sehir hayatinda takip edecegimiz alpha erkegi yok. Bu bosluguda insanlar Tanrilar ile dolduruyor. Insanlik 200bin yildan beri dunyada yasiyor, ama 5bin yil oncesine kadar ortada Tanri diye bisey yok. Ilk tanri fikrinin olusmasindan, tek tanrili dinlere kadar gecen surecin hepsi bu icgudulerimizde olan alpha erkegine uyma ihtiyaci yuzunden oluyor. Mesela bu konuda muslumanlarin yazdiklarina bak. Onlar kafalarinda bir Allah yaratmislar, bunun Kurandaki Allahtan farkli oldugunun farkinda bile degiller. Onun icin mesela Kuranda yazanlarin tam tersini one surmekte sakinca gormuyorlar. Kurandaki Allahin(eger gercekse)bunlari cehenneme atacagindan haberleri bile yok, Cunku onlara gore kendi kafalarindaki alpha erkegi her zaman dogru soyluyor,onun icin yanlis yaptiklarina bile israr ediyorlar, kitapta yazana degil, kendi kafalarinda yarattiklari tanriya inaniyorlar, onun icin burada bazi insanlara puta tapiyorsunuz, farkinda degilsiniz dedim.

Dunya kusurlu, en azindan ustundeki sistem kusurlu. Oyle olmasa insanlar bu kadar aci cekmez. Milyonlarca insan aclik ile karsilasmaz.