Merhaba arkadaşlar, benim merak ettiğim birşey var.
Marka başvurusu yaparken mesela "uçak bileti" şeklinde yapıp ucakbileti.com.tr alabiliyoruz. Ancak TPE bu tür markaları nedense onaylamıyor. Peki şu şekilde "atlas uçak bileti" olarak yapıp domaini ucakbileti.com.tr alsak ve marka onaylansa olur mu?
Şimdi benim bir domain onaylanmadı. TPE REDdetti. Sanıyorum domaini açıp 2 sene bekleyince kullanılabiliyormuş ve hiçbir şekilde elinizden alınamıyormuş. Bu nic.tr sitesinde yazıyor.
TPE çalışanları günde 100 lerce marka onaylıyor ya da reddediyor. Bu işlemleri kafalarına göre yapıyorlar. Mesela 2. kez başvurunuzda markanız onaylanabiliyor. O gün şansınıza kime denk gelirseniz ona göre işlem uygulanıyor. Bunu nerden biliyorsun diye sormayın, 2 tane com.tr aldım ve aynı işlemleri yaptım. 1 tanesinde eksik evrak dedi, diğerinde demedi. Oysaki iki başvuruda birbirinin kopyası ve aynı anda yapıldı. Bu tamamen TPE çalışanlarının işbilmezliği.
Ayrıca "sohbet" diye aratın, 20 tane sahibi çıkıyor. sohbet kelimesi marka ise ve 20 sahibi varsa bunlardan hangisi sohbet.com.tr yi alacak?