abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum okuyup anlamıyorsunuz kendi bakış açınızdan bakıyorsunuz o halde bunları tekrardan neden bizden duymak istiyorsunuz. Sen farklı değerlendirmişsin ben farklı neyini konuşuyoruz. Sekx demişsin hani nerede yazıyor. İçki (rakı) diye mi geçiyor yoksa içecek diye mi. Şarap olarak bir ayette yazıyor. Genelde güzel içecek diye vurgulanıyor. İçki neden yasaklandı bu yönde de ayet var. Sarhoş edici özelliğinden dolayı yaptıklarının farkında olmazsın kendini kayıp edersin. Oysaki cenneteki içeceklerin sarhoşluk vermediği söyleniyor. Lakin yinede bunlar mecazi anlamdır ahirette süt ne geziyor su ne geziyor şarap ne geziyor, oradaki yemek içmek buradakinden çok farklı.
Hocam,

Olayi basitlestirerek anlatayim. Cocugun var, parka goturuyorsun, dondurma istiyor, yasak diyorsun, simdi dondurma istedgiinden vazgecersen, aksama sana 3 kilo dondurma odul diyorsun. Ben sana bunun sacma oldugunu soyluyorum. BU kadar basit.


Moutinho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okudugunu anlamayan sensin. O ayetlerde ne tecavuz gecer, ne de o anlam cikar. İstedigin gibi anliyorsun. Belki de okumadin bile. Senin fikrini destekleyen bir ayet bile yok. İslam dusmanligi gozunuzu kor etmis, aklinizi perdelemis. Nasil istiyorsan oyle anla.
Daha once soyledim, muslumanlik tarihinde ilksin. En agir osmanlici, islamci abiler bile cariyeye kayma olayinda tereddut etmez. Bosuna yazip zaman kaybetme derdinde degilim.

Ayrica simdiye kadar sordugum onlarca sorunun birine bile Kuran temelli bir aciklama yapilmadi, mantikli bir aciklama yapilmadigi surecede yazmanin bir alemi yok, bu yuzden bundan sonra laf kalabaligindan baska bisey yapmayanlara cevap vermeyecegim, simdiden tesekkurler,

FZaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslümanlık adına birisi gelip bizim kafamızı kesicek ise, ben açık adresimi verebilirim.
Seriatla yonetilen bir ulkede bu jkonuda musluman oldugunu iddia eden ama Kuranda yazan seylerin tam tersini yazan kisiler, Kuranin Allah emri olmasi dolayisiyla ve Kurani tanimadiklari icin oldurulurler. Bana ve karacoder'a sure verilir, aklinizi basiniza devsirin, tekrar musluman olun diye. Surenin sonunda musluman olmazsak olduruluruz. BU konuda yazan muslumanlarin coguna sure bile verilmez, cunku onlar Kurani inkar ediyor. Islamda Kuran icergine aykiri bisey soylediginde oldurulursun. Mesela bu konuda muslumanlarin neredeyse hepsi Kurana karsi seyler yaziyor, laik bir ulkede olduklari icin hayattalar. Mesela Suudi Arabistan yada ISID bolgesinde olsalar, kelle coktan gider.