protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Onlarin dedikleri gibi bisey yok. Kuran sabittir. Sen okudugunda baska, ben okudugumda baska bi anlami cikmaz. Ben size diyorumki dincilerin bazilari Kuranda bir hata oldugunu farkettiklerinde bunu meal ile kapatmaya calisiyor,. Yukarida linki verdim, bazilari Kuranin diger kisminda iblisin farkli anlatildiginin farkinda, bu yuzden anlam degistirecek sekilde meal yapiyor. Bazilari farkinda degil, olani yaziyor.

Bak baska bir ornek daha verdim. Konusanin Muhammed oldugu bariz belli, ama adamlar basina Kuranda olmayan "De ki" yada sonunda Kuranda olmayan "deyin" gibi ifadeler ekleyip, durumu kotarmaya calsiiyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:55:00 -->-> Daha önceki mesaj 08:44:37 --

Benim amacim dogru inanci bulmak. Bana gore bir yaratici var. Onun izlerini ariyorum. Bunu yaparkende aklimi kullaniyorum. Herhangi bir kitapta birkac yanlis bulursam, zaten benim icin o dinin Tanrisi kafadan bosa cikiyor. Mesela Zeus yok, nerden biliyoruz, Olimposun tepesine cikiyorsun, eleman orda yok. Ayni mantigi diger dinlerede uyguluyorum.

Benim garibime giden insanlarin kendi dinlerini hic sorgulamamasi, dusunmeden dogru kabul etmesi. Mesela Islamin evrensel bir din olmadigi o kadar bellki, insanlarin bunu farkedememsi bana garip geliyor. Bazen internet sitelerinde goruyorum, mesela ISID vatandasin kafayi kesiyor, muslumanlar bu islamda yoktur diyor, bu lafla haberleri yok dinden ciktiklarindan. Aacyip garip bi durum. Mesela Kurana gore zina ve icki yasak, ama cennette Allah odul diye muslumanlara sinirsiz s.ks ve icki vaat ediyor. Yani bu bana acayip absurd geliyor, size gelmiyor mu?
Dostum okuyup anlamıyorsunuz kendi bakış açınızdan bakıyorsunuz o halde bunları tekrardan neden bizden duymak istiyorsunuz. Sen farklı değerlendirmişsin ben farklı neyini konuşuyoruz. Sekx demişsin hani nerede yazıyor. İçki (rakı) diye mi geçiyor yoksa içecek diye mi. Şarap olarak bir ayette yazıyor. Genelde güzel içecek diye vurgulanıyor. İçki neden yasaklandı bu yönde de ayet var. Sarhoş edici özelliğinden dolayı yaptıklarının farkında olmazsın kendini kayıp edersin. Oysaki cenneteki içeceklerin sarhoşluk vermediği söyleniyor. Lakin yinede bunlar mecazi anlamdır ahirette süt ne geziyor su ne geziyor şarap ne geziyor, oradaki yemek içmek buradakinden çok farklı. Bir haz alma doyuma ulaşma, ilimle nur ile doymak. Orada yemeğe alışan insanoğlu burada aradığını bulamayınca kuru ekmek ile karıştırdı aradığı hazzı. Günde taş çatlasın kaç öğün yemek yiyorsun, ne kadar yiyebilirsin ne kadar içebilirsin. Peki ya birisi ile güzel bir sohbet ediyorsan bu karın doyurmuyor mu. İşte ruhun gıdası budur. Bu gıdayı almazsan sonra psikolojim bozuldu dersin sonra bilimin ışığında ilaçlara başvurursun. Ben her sıkıntıya dara düştüğümde her içime daralma geldiğinde o halde ilaç alayım bağımlı olup çıkayım. Ruhunun gıdasını vereceksin aç bırakmayacaksın.

Dostum orada bir araç yok ki. Yemek yersin ve zevk alırsın, beynin bu duyguyu işler. İçerken yine aynı şekilde. Ahirette ise beyninde olan şey aracısız olarak gerçekleşir. Dünyadaki en mutlu gününü hatırla o anda kalbine nüfus eden doyumu hazzı düşün. Hayatında belkide böyle anlar parmaklarının sayısını geçmez onların hepsini toplasan ahirette biran da kıyaslanamayacak kadar daha büyük bir haz alacaksın. Duygular farklıdır bahsettiğim haz çok daha farklı. Duygular bu dünyaya aittir yanılsamadan ibarettir. Günah dediğimiz şeyler zaten bedene olan aşırı ilgiden kaynaklanır çünkü bu halde ruhunun gıdasını vermeyi unutuyorsun. Sevgi mesela ruhun gıdasıdır. Sevgisiz yaşadığımızı düşünsene, sadece yemek yiyorsun su içiyorsun ama ne sevenin var nede içinde gram sevgi var. Peki seni yaratan Allah senden sevgiden başka sence ne bekliyor olabilir? Bir anne çocuğundan ne bekliyor, sevgilin senden ne bekliyor? Senden beklenen şeyi veren zaten Allah, ondan bunu esirgersen onun yanında ne bir değerin olur ne kıymetin. Sonra Allah'a vardığında ahiret günü şunu söylersin ben dünyada iyilik yaptım insanlara yardım ettim. Allah aciz mi insanlara yardım edemiyor mu. Allah'ın istediği tek şey ona layık bir kul olabilmemiz bir sevgili olabilmemiz. Onun parçası olduğumuzdan dolayı ona yakışır şekilde davranmamızı istiyor. Tanrıya inanayım ama dinlere çelişki var diyerek inanmayayım, peygamberlere inanmayayım. Yok öyle yağma sen zaten direkt Tanrıyı inkar etmiş sayılırsın, var olan Tanrıya değil kendi yarattığın Tanrıya tapıyorsun yani puta tapanlardan bir farkın kalmaz. Ben sana söyledim bu iş o kadar kolay değil, bir Tanrı olacak ama dünyayı boş bırakacak, dünyada bir örneği varsa söyle benzetme kıyaslama yapalım. Gerisi senin problemin, ahiret gününde çıkarsın Allah'ın huzuruna sana sorar gönderdiğim elçileri neden inkar ettin diye. Çelişki vardı dersin inandırıcı gelmedi dersin. Cehennem nedir yahu, seni yaratan Allah seni sonsuza kadar silse sığınacak başka yaratıcı mı arayacaksın. Bir bebek bir çocuk bile annesinden ayrı düştüğünde görüyorsun halini harap oluyor ağlıyor sürekli kendini parçalıyor. İnsanlar sevdikleri kendilerini bırakınca terk edince intihar ediyorlar kendilerini bile unutuyorlar ızdırapdan dolayı. Bana bahane gösterme dostum Allah'a bahanelerini sunarsın eğer dinlerse.

Vallahi dostum şu örnekteki gibi baka kalacaksınız ahirette. Anası babası çocuğunun üstüne düşer aman oğlum çalış. Çocuk dinlemez gider oyun oynar müzik dinler boşa vakit harcar ama ders çalışmaz. Gün gelir kafasını duvara vurur. Ama dönüşü yoktur bu işin, geçmişe dönemez.