Hocam,
Dunya ustunde cariye ile sevisilmeyecegini iddia eden tek musluman sizsiniz, yani onlarca ayeti buraya koymaniz bisey ifade etmiyor. Size Kuranda cariye diye bisey oldugunu, cariye ile muslumanlarin iliskuiye girebilecegini, ve cariyenin bu iste rizasinin aranmadigini defalarca gosterdim. Hala alakasiz seyleri konuya yaziyorsunuz.
Yani benim degil, simdiye kadarki butun islam alemlerinin sozlerini yalanlamaya calisiyorsunuz. Bana inanmiyorsan, ac bak youtubea. Ben daha cariyelik muhabbetinde sizin fikrinizde olan baska bir musluman gormedim.
Onlarca ayeti buraya koymam neden bir şey ifade etmesin. Ben Kuran'dan sorumluyum. Kuran üzerine hesaba çekileceğime inanıyorum. Başkasının sözlerinden sorumlu değilim ki. İlmimi, ufkumu genişletecek insanların bilgilerinden elbette ki yararlanabilirim. Ancak bu onların her söylediğini doğru kabul edeceğim anlamına gelmiyor.
Ben Kuran'ı defalarca okudum. Bir tek ayetinde bile çelişki görmedim. Bilakis Kuran benim için Allah'ın varlığına dair bir delildir. Kuran'ın Allah sözü olduğuna dair en ufak bir kuşku belirmedi. Ben Kuran'ı tüm ön yargılarımdan arınarak okumayı tercih ettim. Ana kaynağım hep Kuran oldu. Dini olarak diğer kaynakları yalnızca Kuran ışığında incelerim. Doğru yolda olduğuma inanıyorum.
Bu hususta öyle görünüyor ki ne sen beni ikna edebilirsin, ne de ben seni. Bana göre benim yolum dosdoğru bir yol. Sana göre olmayabilir. Hiç sorun değil. Zamanı gelince hangimiz doğru yolda hangimiz yanlış yolda göreceğiz. O gün geldiğinde umarım sen, ben ve diğerleri aynı yolda oluruz ve bu yol en doğrusu olur.
Allah bizlere hidayet etsin.