hocam niye ayrı ayrı cevaplama ihtiyacı duyuyorsunuz ? yazdıklarıma tek tek cevap vererek kendinize avantaj sağlıyorsunuz.
şeytan konusuna gayet net bir şekilde açıklama getirdiğimi düşünüyorum anlamamakta ısrar edip etmemek size kalmış bir durum.
peki ya gerçekten onların dedikleri gibiyse siz bunu bu şekilde yorumluyorsanız ? hiç bu açıdan düşündünüz mü ? biraz mantıklı yorumlayın hocam.
Hocam,
Onlarin dedikleri gibi bisey yok. Kuran sabittir. Sen okudugunda baska, ben okudugumda baska bi anlami cikmaz. Ben size diyorumki dincilerin bazilari Kuranda bir hata oldugunu farkettiklerinde bunu meal ile kapatmaya calisiyor,. Yukarida linki verdim, bazilari Kuranin diger kisminda iblisin farkli anlatildiginin farkinda, bu yuzden anlam degistirecek sekilde meal yapiyor. Bazilari farkinda degil, olani yaziyor.
Bak baska bir ornek daha verdim. Konusanin Muhammed oldugu bariz belli, ama adamlar basina Kuranda olmayan "De ki" yada sonunda Kuranda olmayan "deyin" gibi ifadeler ekleyip, durumu kotarmaya calsiiyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:55:00 -->-> Daha önceki mesaj 08:44:37 --
Arkadaşım tamamda bu birkaç sorunun net cevabını bulunca ne olacak.
Benim amacim dogru inanci bulmak. Bana gore bir yaratici var. Onun izlerini ariyorum. Bunu yaparkende aklimi kullaniyorum. Herhangi bir kitapta birkac yanlis bulursam, zaten benim icin o dinin Tanrisi kafadan bosa cikiyor. Mesela Zeus yok, nerden biliyoruz, Olimposun tepesine cikiyorsun, eleman orda yok. Ayni mantigi diger dinlerede uyguluyorum.
Benim garibime giden insanlarin kendi dinlerini hic sorgulamamasi, dusunmeden dogru kabul etmesi. Mesela Islamin evrensel bir din olmadigi o kadar bellki, insanlarin bunu farkedememsi bana garip geliyor. Bazen internet sitelerinde goruyorum, mesela ISID vatandasin kafayi kesiyor, muslumanlar bu islamda yoktur diyor, bu lafla haberleri yok dinden ciktiklarindan. Aacyip garip bi durum. Mesela Kurana gore zina ve icki yasak, ama cennette Allah odul diye muslumanlara sinirsiz s.ks ve icki vaat ediyor. Yani bu bana acayip absurd geliyor, size gelmiyor mu?