hocam bakın farkedemediğiniz nokta şu
"Mudur kapidan iceri girdi, tum insanlar ayaga kalti, ogretmen haric".
burada insan çok büyük genelleme.böyle kurmuyor kuranda cümleyi.
Bencede oyle. Zaten ben Kurandaki cumle yukaridaki gibi degildir dedim. O gorusun sahibi delikanli53, ben degilim.
Bakın Allah yaratan.
Melek , insan , şeytan yaratılan değil mi ?
Kurana gore oyle.
Âdem için saygı ile eğilin demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
Bakara 34'un farkli meallerine suradan bakabilirsin.
http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...sure=2&ayet=34 Bu ayetin basnda hani meleklere diye basliyor. Muslumanlarin kuran okuyanlari islerine gelmeyen bisey oldugunda hemen meali degistirip, istedikleri kivama getiriyorlar. Cunku baska bi yerde iblisin cin oldugu yaziyor, bu ayettede melekoldugu yaziyor, adamlar anlami degistirmeye calisiyor. Yukaridaki linke bak, farkli insanlarin meallerini oku. Meallern cogunda meleklere diye baslar.
İblisle meleklerin arasında bir bağ olduğu doğru.Ama nasıl bir bağ ? Siz birebir benzerlik kuruyorsunuz öyle bir durum söz konusu değil.
Oyle bir durum sozkonusu. Cunku baktiginiz meali yazan Kuranin baska bir yerinde iblisin cin oldugunun yazildiginin farkinda, digerleri degil. Nerden mi biliyorum, bak yukaridaki mealllere, farkinda olmayanlar cumleye meleklere sorduk diye basliyor, farkinda olanlar akillari sira Allahin ayeti ile oynayip, anlam degistirmeye kalkiyor. Senin verdigin ornekteki hocaa durumu boyle kotarmaya calisip, bahsei gecen ayeti iblisin melek olmadigi anlamina gelcek sekilde aktariyor. Dogrusu meallerde, yukaridaki linkte.
Ornekle aciiklayayim, daha kolay olur. Su ayete bak:
Bakara=138:Allah'ın boyasını esas alın. Allah'tan daha güzel kim boya vurabilir! Biz yalnız O'na kulluk ederiz.
Burda konusan kim? Allah? Muhammed?
Allah olamaz, cunku kendisne kulluk edemez. Konusan kisi Muhammed. Noldu hani Kuranda konusan Allahti. Muhammedin lafi ne geciyor Kuranda? Bak dinciler bunun farkina varinca, hemen ayetin basina ekleme ile durumu kurtarmaya kalkarlar.
Bak simdide dincilerin yaptigi kurnazliga:
http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...ure=2&ayet=138
Bazi dincilerin meallerinde "De ki" ile baslar. Cunku adam konusanin Muhammed oldugunu farketmis, hemen basina De ki ekletip, sanki Allah Muhammede bu sekilde konusmasini istemis gibi anlatiyor. Ayni hileyi senin takildigin iblis muhabbetindede yapiyorlar, mealleri okursan, farkedersin.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:36:14 -->-> Daha önceki mesaj 08:28:10 --
Hocam,
Dunya ustunde cariye ile sevisilmeyecegini iddia eden tek musluman sizsiniz, yani onlarca ayeti buraya koymaniz bisey ifade etmiyor. Size Kuranda cariye diye bisey oldugunu, cariye ile muslumanlarin iliskuiye girebilecegini, ve cariyenin bu iste rizasinin aranmadigini defalarca gosterdim. Hala alakasiz seyleri konuya yaziyorsunuz.
Yani benim degil, simdiye kadarki butun islam alemlerinin sozlerini yalanlamaya calisiyorsunuz. Bana inanmiyorsan, ac bak youtubea. Ben daha cariyelik muhabbetinde sizin fikrinizde olan baska bir musluman gormedim.