Hocam öncelikle sizin , karacoderin , abcgrubun vs diğer tüm arkadaşların yazılarını takip ediyorum insanlara gerçekten bir şeyler kazandırabilecek nitelikte insanlarsınız.Teşekkür ediyorum.
Son sorunuzu google'da biraz baktım şöyle bir cevap gördüm benim aklıma yattı bir de siz değerlendirin.
"müdür kapıdan içeri girince,tüm öğrenciler ayağa kalktı,yalnız öğretmen hariç."
şimdi burada öğretmenin ne iş yaptığını bilmeyen biri öğrenci olan sınıflandırır değil mi ? belki de biz şeytanın görevini ya da ne iş yaptığını tam bilmiyoruzdur ?
Hocam,
"müdür kapıdan içeri girince,tüm öğrenciler ayağa kalktı,yalnız öğretmen hariç."
lafindan ogretmenin ogrenci olmadigi sonucunu cikarirsin. Kurandaki onermenin esdegeri su:
"Mudur kapidan iceri girdi, tum insanlar ayaga kalti, ogretmen haric".
Bundan ogretmenin insan oldugu sonucu cikar.
Bahse gecen ayettede melek oldugu ortaya cikar, cunku basinda hani meleklere sordum diye basliyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 07:58:57 -->-> Daha önceki mesaj 07:54:02 --
"piknik düzenliyoruz , hocalar hariç herkes geliyor."
sizin mantığınızla bu cümleye bakarsak hocalar ve diğerleri eşit seviyede yani aynı şey. ama gerçek bu değil.orada da meleğide şeytanıda yaratan belli.ama sınıf farkı var aralarında bunu belirtiyor bu zamana kadar söyledikleriniz mantıklıydı hocam ama bunu kabul etmeniz gerekir.son derece açıklayıcı örnekler çünkü.
Hocam,
Yazinizi degistirdiginiz icin tekrar cevap vereyim.
Sizin ifade ile Kurandaki ifade ayni degil. "piknik duzenliyoruz, hocalar haric herkes lafindan", piknige hoca haric herkesin geldigi anlasilir, baska bisey anlasilmaz. Ayet su:
Bakara-34. Hani meleklere, Âdem için saygı ile eğilin demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
"Hani ogrencilere,..... demistikte ahmet haric butun ogrenciler,.... lafindan Ahmetin ogrenci oldugu cikarimi yapilir. Ayni sekilde yukaridanda bakara 34'e gore iblisin melek oldugu sonucu cikar.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 08:01:30 -->-> Daha önceki mesaj 07:58:57 --
İnşallah tatminkar cevaplar veririm (bildiğim kadarıyla cevaplayayım)
Neyin ne zaman gönderileceğini sen ben karar veremeyiz.
Hocam,
Yanlis anlama ama sana sorularin sorularin hicbirine simdiye kadar cevap vermediniz (iblis muhabbeti haric, ondada yanlisinizi gosterdim), sadece biseyler yazmak icin yaziyorsunuz gibi geliyor bana.