Uzun oldu ama ya hiç okumayın yada hepsini okuyun. Fazla iyi yazamadım bir zahmet anlamaya çalışırsanız bana yardımcı olursunuz.
Ne alakası var bir peygamber neden soru sorulmasına müsaade etmesin o halde zaten sana göre dinler yalan olmalı haksız mıyım. Sorulan soruların haddi hesabı yoktur ben bile şaşırıyorum o zaman da bu soruları sormuşlar diye o halde bunlarda uydurma diyerek işin içinden çıkılabilir..
Hocam,
Ben sana diyorumki, ortada bir Tanri varsa, bu Tanri insanlarin davranislarini duzenlemeye karar vermisse, bunu direkt yapar. Yada farkettirmeden yapar. Ama tanrinin yaptigi her hareket, her soz kendi icinde tutarli olmalidir. Degilse onu soyleyen Tanri degil, insandir. Herhangi bir kitabin gercek tanridan mi geldigini, insan yapimi olup olmadigini bir kisi dusunerek bulabilir. Icinde celiski varsa, insan yapimidir, celiski yoksa, Tanri yapimidir. Bu kadar basit.
Bunlarin yaninda insanlarin sorgulamasi gerekiyor. Tanrinin bu sorgulama isini tesvik etmesi gerekiyor. Mesela yukarida bir ornek vermissin, insanlar hz Muhammede soru sormus, sinirlenmis, cevap vermemis. Boyle biseyin olmamasi lazim. Bak sende ayni seyi soyluiyorsun, "bir peygamber neden soru sorulmasina musade etmesin" demissin. Bende ayni fikirdeyim. Verdigin ornege bakarsan, peygamber susmus, cevap vermemis. Senin ondan beklentini karsilamamis. Mesela sorgulayan bir birey olsa idin, senin Hz Muhammed niye sorulara cevap vermiyor, yada Allah niye olaya mudahale etmedi demen lazim.
Mesela benim hristiyan arkadaslarim var, diger dini kitaplardaki hatalari cok net goruyorlar, kendi kitaplarindaki hatalarin hicbirini gormuyorlar, gosteriyorsun ayni senin gibi davraniyorlar. Yahu bu sorgulayan, kafasi fildir fildir calisan adamin kafasi bir anda sira kendi inancina geldiginde zink diye duruyor? Ben sahsen niye insanlar kendi inanclarini sorgulamiyor diye merak ediyorum.
Ayni seyi muslumanlarda yapiyor. Mesela tevrattaki, incildeki celiskileri zink diye anliyorlar. Ama ayni sorgulama olayini kendi kitaplarina hic uygulamiyorlar. Ben mesela ayni metodolojiyi uyguluorum, cok celiski buluyorum Kuranda. Diyanete soruyorum, cevap alamiyorum, bak burdada sordum, cevap verebilen yok.
En basitinden kutsal bir kitapta Tanrinin insanlara sorgulamayin, soru sormayin dememesi lazim. Ama Kuranda diyor. Hz Muhammedin hayatina bakiyorsun, senin verdigin ornek ustunden gidiyorum, sorulari cevaplamamis. Bi kitap Tanri tarafindan gonderiliyorsa onun icinde celiski olmaz, varsa tanri degil, insan yazmistir o kitabi. Kurann bazi yerlerinde ne kadar az dusunuyorsunuz falan der, baska bi yerde bu tur sorulari sorarsaniz, kafirlerden olursunuz. Bu bile kendi icinde celiski, bi yerde dusun, bi yerde bu sorulari sorma diyor.
Kolelik insan onuruna aykiri biseydir. Nasil bir kutsal kitapta insanlari ganimet olarak, kole olarak alin yazar, benim aklim almiyor. Bana hic mantikli gelmiyor.
Muslumanlarin cogu hayatlari boyunca hic dusunmuyor. Dusunmediklerini verdigi cevaplardan anliyoruz. Senin icin demiyorum, yanlis anlama, ama muslumanlar sorulan soruyu dahi anlamiyor. konuyla alakasiz biseyler yaziyor, cevap verdigini saniyor.
Konuyu dagitmayayim. Kurani eger Allah gonderdiyse, icinde celiski olmamasi lazim. Bi yerde bu A dir, baska bi yerde ayni sey icin Bdir dememesi lazim. Derse, insan yapimi oldugu ortaya cikar. Bak su ikisi Kuranda gecer, bunlarin ikisi nasil ayni anda dogru oluyor, cevap verin, bekliyorum. Sadece sen degil, diger muslumanlarda cevap verebilir.
Bakara-34.
Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de
İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.
Kehf-50. Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi.
İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
2 ayetin mealini okuyunca Kuran'da çelişki bulduğunda zannedenler asıl kaybedendir. Yazdıklarımı okumadan gururunu yenemediğin için cevap veriyorsun. Beni tanıyor musun? Kuran'ı okumadığımı nereden biliyorsun?
Okumadigini bu konudaki ilk mesajindan anliyoruz. Sunu soylemissin.
Alıntı
Esirlere tecavüz edildiğine dair delil göstermeniz gerekir. Bir olayın yaşandığını iddia ediyorsanız, deliliniz olması gerekiyor.
Bu lafi soyleyen bir insan daha once Kurani bir kere bile okumamistir. Okumus olsa, yukaridakiler yazmaz. Yanlis anlamayin ama puta tapiyorsunuz, umarim farkina varirsiniz. Bak yukarida sana Kurandan ayetlerle cariyene tecavcuz etme hakkinin oldugunu gosteriyorum. Senin bir musluman olarak ya bunu kabul etmen gerekiyor, yada aksini iddia eden ayetleri ortaya koyman gerekiyor. Koyamiyorsan, kendini kandiriyorsun. Kitabini okumamis, sosyal cevreye uyumlu insanlarin senin verdigin tepkinin aynisini vermesi normal. Ben seni sorgulamaya davet ediyorum, daha once dedigim gibi puta taptigini dusunuyorum.