protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Burada anlasilmayacak bisey yok. Cok net bir sekilde sen cariyene tecavuz edebilirsin. Kuranda yazanlar sunlar.
1. Cariye edinme hakkin var.
2. Evlenemiyorsa, cariye ile idare edin diyor.
3. Kuranin hicbir yerinde cariye ile iliski kurarken, rizasini arayin demiyor, ama mesela evlenmek icin esinizin rizasi gerekiyor.
4. Hz Muhammed zamaninda bu tur vakalar oluyor, hic durun dedigi yok.

Bitti. Burda tartisma biter. Sizin hala vicdaniniza bu uygun dusmuyor, dusmemeside gayet normal. Ikilemde kalmanizda normal, cunku simdiye kadar Kuranda bunlarin boyle yazdigini size anlatan olmamis. Kafayi kuma gomup, hayatiniza kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz, yada Kurani okumaya baslayarak ise baslayabilirsiniz. Kurani okumaya basladiginda sana simdiye kadar anlatilanlarla kitapta yazanlarin farkini goreceksin.

Kuranin icinde apaciktir yazar. Su anda kendisine apacik diyen Kuranin tamami apacik olsaydi diyerek zaten Kurani inkar ediyorsun.

Eger muslumanlarin Allahi gercek tanri ise, onun soylediklerini hem cariye hem apaciklik olmasi konusunda inkar ediyorsun, Kurana gore zaten yanlis yoldasin.

Eger muslumanlarin Allahi gercek tanri degilse, Tanriya olur olmadik sekilde iftira atiyorsun.

Malesef iki durumdada kaybedenlerden oluyorsun, umarim ne yaptiginin farkindasindir.
2 ayetin mealini okuyunca Kuran'da çelişki bulduğunda zannedenler asıl kaybedendir. Yazdıklarımı okumadan gururunu yenemediğin için cevap veriyorsun. Beni tanıyor musun? Kuran'ı okumadığımı nereden biliyorsun? Daha önce de belirttiğim gibi Kuran'ı defalarca okudum. Halen de okumaya devam ediyorum. Sandığın gibi anlatılanlara iman etmiyorum. Kuran'a iman ediyorum. Sen zanda bulunmaya devam et. Tartışma bittiyse bu senin zararınadır. Kabul etsen de etmesen de.

Şu ayeti tekrar yazayım. Okumadan geçiyorsunuz çünkü.

O, sana Kitab'ı indirendir. Onun (Kur'an'ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, "Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır" derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. ﴾Âl-i İmrân Sûresi/7﴿

Kuran kalbi temiz olanlar için, iman edenler için elbette apaçıktır. Kuran bunu birçok ayetinde de dile getirir. Ancak kalbinde eğrilik olanlar için apaçık değildir. Bunu da birçok ayetinde belirtir.

Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. ﴾Bakara Sûresi/6-7﴿

Anlaşılan okumadan yorum yapmaya devam edeceksin. Kendin gibi olmayanları cahillikle, yobazlıkla suçlayacaksınız. O halde senin inancın sanadır yada inançsızlığın. Adına her ne diyorsan. Bizim inancımız bizedir. Hakkımızda hüküm verildiği gün siz de biz de göreceğiz nasıl olsa gerçeği.

De ki: "Ey Kâfirler!" ﴾1﴿ "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem." ﴾2﴿ "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz." ﴾3﴿ "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim." ﴾4﴿ "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz." ﴾5﴿ "Sizin dininiz size, benim dinim de banadır." ﴾6﴿ -Kâfirûn Sûresi-