Moutinho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuran'dan örneklerle buna yeşil ışık yakılmadı. Kuran'ı bir ayetin mealine bakarak anlayabileceğinizi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Hocalar olmadan anlayamazsın şeklinde yorumlamayın lütfen bu yazımı. Pek tabi ki insan kendisi de anlayabilir Kuran'ı. Bunun için de aklını kullanması, daha fazla bilgi edinmeye çalışması ve ön yargılarından kurtulması gerekir.
Hocam,

Burada anlasilmayacak bisey yok. Cok net bir sekilde sen cariyene tecavuz edebilirsin. Kuranda yazanlar sunlar.
1. Cariye edinme hakkin var.
2. Evlenemiyorsa, cariye ile idare edin diyor.
3. Kuranin hicbir yerinde cariye ile iliski kurarken, rizasini arayin demiyor, ama mesela evlenmek icin esinizin rizasi gerekiyor.
4. Hz Muhammed zamaninda bu tur vakalar oluyor, hic durun dedigi yok.

Bitti. Burda tartisma biter. Sizin hala vicdaniniza bu uygun dusmuyor, dusmemeside gayet normal. Ikilemde kalmanizda normal, cunku simdiye kadar Kuranda bunlarin boyle yazdigini size anlatan olmamis. Kafayi kuma gomup, hayatiniza kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz, yada Kurani okumaya baslayarak ise baslayabilirsiniz. Kurani okumaya basladiginda sana simdiye kadar anlatilanlarla kitapta yazanlarin farkini goreceksin.

Moutinho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayetlerin tamamı apaçık olsaydı, imtihanın ne önemi kalacaktı. Benim ilahım kadınlara tecavüze izin vermiyor. Kuran'ı defalarca okudum, bu anlamı çıkartmadım. Kendimi kandırmıyorum. Yanlış yolda yanlış inançta olduğuma dair en ufak bir kuşku dahi yok elhamdülillah. Umarım sen de bir gün hakkı batıldan ayırabilirsin. Allah umarım sana da hidayet verir. İçten ve samimi duygularımla senin için de dua edeceğim inşallah. Fikirlerine ve inançlarına saygı duyuyorum. Beni yanlış anlamazsan sevinirim. Ancak benim için en doğru yol budur ve Allah'ın izniyle bu doğrultuda yaşayıp, Allah'a döndürüleceğim. Allah erdem ve akıl sahibi hiçbir nefsi ziyana uğratmayacaktır. Allah hepimize hidayet etsin.
Kuranin icinde apaciktir yazar. Su anda kendisine apacik diyen Kuranin tamami apacik olsaydi diyerek zaten Kurani inkar ediyorsun.

Eger muslumanlarin Allahi gercek tanri ise, onun soylediklerini hem cariye hem apaciklik olmasi konusunda inkar ediyorsun, Kurana gore zaten yanlis yoldasin.

Eger muslumanlarin Allahi gercek tanri degilse, Tanriya olur olmadik sekilde iftira atiyorsun.

Malesef iki durumdada kaybedenlerden oluyorsun, umarim ne yaptiginin farkindasindir.