Daha önce 2 yıl yanımda çalışan personelim projemiz bittikten sonra şirketimizin yeni sunduğu iş teklifini ret etmişti.
Aradan 5-6 ay geçtikten sonra tazminatını yedikten sonra benden tekrar iş istedi,ve gerçekten zor durumda olduğunu,babasıyla aralarının çok kötü olduğunu vs söyledi.(Annesi babası ayrı,ikinci evliliklerini yaptığı için tek yaşıyor.)
Bende yardımcı olmak istedim.İşe aldırmaya karar verdim.Yöneticilerim ve şirketimizin İK ları her ne kadar onu almamı istemeseler de ikna ettim ve işe aldırdım.
Ayda 1 lira kredi ödediğim halde,hiç bir gideri olmadan aldığı paranın anasını ağlatan bu adamın cebinde parası bittiğinde cebine harçlığını ben koydum.
Kiraladığı araba ile kaza yaptığında babası s.git ne halt yediysen kendin hallet dediği halde ben yine yardımcı oldum.
Keyfi yerinde olmaz işe gelmezdi,yine ben idare ederdim.
Ona yaptığım iyilikleri tek tek yazmaya kalkışsam inanın haftalarımı alır.Günlük sadaka verir gibi iyiliğim dokunuyordu.

Sakın demeyin he kardeşim iyi ne güzel bak iyilik yapmışsın ama yaptığın iyiliği anlatınca bir anlamı kalmıyor falan.
Bugüne kadar ne kendisine ne de bir başkasına ya ben şuna şöyle şöyle iyilik yaptım demedim demem de.

Neyse geçen babası gel artık benim yanımda çalış birlikte çalışalım yabancı birini çalıştırmak istemiyorum falan demiş.Bu da tamam olur demiş ve bana bu sebepten dolayı istifa etmek istediğini söyledi.
Hakkında hayırlısı olsun dedim bir tek.
İhbar süresini tamamlayacağını söyledi.
Bu ayın onuna kadar çalışması gereken adam.
Bu ay 2 gün geldi,5 gün devamsızlık yaptı,1 gününü de iznine saydım.
Arıyorum telefonlarımı açmıyor.
Bu karaktersizlik,bu haysiyetsizlik,bu şeref yoksunluğu,bu onursuzluk insanoğluna nereden kimden bulaştıysa allah-u teala onu en kor ateşlerde yaksın inşallah.
Kendisi gelmediği günlerinde parasını almış oldu.
Bende nankör bir insanda iyiliğimi bırakmam arkadaş.Avukatla görüşeceğim,onun için yapabileceğimiz her ne kadar işlem varsa hepsini yaptıracağım arkadaş.

Arkadaşlar allah rızası için nankör olmayalım ya.Sadece iş için değil tabiattaki canlı cansız hiç birşeye karşı nankör olmayalım.