@protos78;
http://www.sorularlaislamiyet.com/qn...-nelerdir.html
Ateist forumlarında da soru sorup duruyorlar soran kim bir ateist cevaplayan kim Kur'an. Ama doymak bilmiyorlar bu sorular hiç bitmiyor, aslında soru sormuyorlar çelişkiye düşürerek kafanı karıştırmak istiyorlar. O devirde de varmış böyle art niyetli insanlar.
Soru sormaktan kasıt nedir niyet nedir bu çok önemlidir. Yoksa sen bu ayetleri hiç soru sorulmaması anlamına geldiğini mi düşündün gerçekten.
Hocam,
Sen hangi forumlara baktin bilmiuyorum ama muslumanlarin sorulara mantikli cevap verdiklerine ben pek sahit olmadim. Kuran birak sorulara cevap vermeyi, kendi icinde cogu zaman celisir. Mesela Kuranda iblis melek mi, cin mi sorusunun cevabi celisir. Bi yerde melek der, baska bi yerde cin der. Ayrica birak mantikli cevap vermeyi, muslumanlarin cogunun islamdan haberi yok. Uzaga falan gitmeye gerek yok, su konuda yazanlarin iddalarini 150 yil once tekrarlasinlar, cemaat bunlari kafir oldular diye linc eder, haberleri yok.
Arkadas Kuranda sorgulama tesvik edilir falan demis, sorgulamada soru ile soru olur zaten. Yani o ne diye soruldugunda soruyu begenmeyip, sinirlenirse ordaki insanlarin bazilari sessiz kalip, bir daha sormaya cekinir. BUda zaten sorgulama istemedigini gostergesidir. Senin verdigin ornekte benim tezimi onayliyor, sorgulamayi engellemis peygamber. Zaten kurandada buradaki insanlari iddidlarinin tam tersine sorgulamayi tesvik etmez. Senin mantigina gore bazi sorular sorulabilir, bazilari sorulmaz gibi bir anlam cikariyorum, isine gelen sorulari cevalayip, isine gelmeyen sorulari, sormayin diyorsa, zaten cok kurcamalayin, tezgah oldugu ortaya cikmasin demektir. Hak dini olsa, arkadaslarinda iddia ettigi gibi sorgulamayi destekler, degilse susun yoksa sizden oncekiler sorduda, baslarina bela gonderdim diye korkutmaya calisirki, Kuran birebir bunu yapiyor.
Mesela ben merak ediyorum. Kuranda insanlrin kapleriyle dusundukleri yaziyor. Bu nasil oluyor?, biri anlatsin bana, bende ogreneyim. Insanlar nasil kalbiyle dusunuyor? Sen biliyorsan, sen cevap ver. Mesela Kuranda seslerin en cirkini esek anirmasidir der. Bu nasil oluyor? Yani niye esek anirmasi en cirkin ses oluyor, nasil olcuyoruz en cirkin sesi vs....VBunlari gec niye esek sesisinin en cirkin ses oldugunu anlatiyorda, namazin nasil kilinacagini anlatmiyor? Celiskili bilgiler verir, ilk musluman icin bi yerde Muhammed, baska bi yerde Ibrahim, baska bi yerdede Musadir der. Insanin nasil yaratildigi konusunda 4-5 tane farkli cevap verir. Bak bu konuda butun muslumanlar incildeki hatalari bulduklarini falan yaziyorlar, Kurandakileri bunlar nasil goremiyor bende merak icindeyim.