ByBrawe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek kaynak kuran

[/COLOR]Anlayamazsın diyen arkadaş . Kuranı sonuna kadar okudun mu ? Namaz nasıl kılınacağı yazıyor ve namaz tek bizim dinimize öz bir şey değil . Çoğu dinde vari
Namazin Kuranda nasil kilinacagi nerde yaziyor hocam? Bizey sure ve ayet verin kaynak gosterin, bizde ogrenelim... Sen git CUmadan sonra cami hocasina sor, hoca Kuranda namaz nasil kiliniyor, neresinde yaziyor diye bi sor, versin sana cevabini. Oyle bilmeden sallamak iyi bisey degil. Kivirmayin diye simdiden yazayim, namazin nasil kilinacagi, rukuda, secdede vs neleri okunacagi, hangi namazin kac rekat oldugu vs... demek. Bunlarin anlatildigi yeri Kuranda bize gosterin, bizde ogrenelim. Sadece ben degil, 1400 yillik islam aleminde bir Allahin kulu namazin nasil kilinacagini Kuranda yazdigini iddia etmedi, ilk sizsiniz, ispatlarsan tarihe gecersin.

Segoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Cariyeler ile yetininin derken, bir kadın köleninin biriyle evlenmesi sonucu artık cariye hür olur ve aile kadını olur ve bu cariyenin yararına olur. Bunu tecavüz olarak nasıl algıladınız?
Cariye ile sevisildiginde cariye hur olmaz. Cariyeyi sahibi azad ederse, kendi parasi varsa, yada bir diger ucuncu kisi prasini sahibine odeyerek ozgurlugune kavusturur. Bak asagida Ahzab 50 var: Bak ne yazmis Allah

Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını, teyzelerinin kızlarını ve Peygamber nikahlanmayı dilediği takdirde müminlerden ayrı, sırf sana mahsus olmak üzere kendisinin mehrini Peygambere hibe eden mümin kadını almanı helal kılmışızdır. Bir zorluğa uğramaman için; müminlerin eşleri ve cariyeleri hakkında onların üzerine neyi farz kılmış olduğumuzu bildirmiştik. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Kuranda eslerinden ayri, cariyelerden ayri bahsediyor. Senin dedigin gibi olsa, cariye sevistiginde hur olsa, otomatikman esi olarak gecer. Musluman birisi esini baska bir muslumana para ile satamaz, ama sevistigi cariyesini satabilir. Anladin mi aradaki farki... Cariyeye aile kadini olur dedi yahu. Boyle bisey olsa, zaten cariye diye bir kavram kalmaz. Cariye koledir, hicbir sey ustunde hak iddia edemez.

Herseyi gectim,cariye sahibine versin, hur olur, bu oyu yararinadir demek nasil bir zihnyet? BU kadinlara yapuilan en baba hakaretlerden biridir. Simdi bu cariye, niye diger kadinlar gibi kocami secemiyorum, hani nerde ozgurluk, hani nerde kadin haklarini koruyan islam derse, ne cevap vereceksin?

CengizYurek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şuan ki din alimleri(!) İslam dinini tamamıyla içine kapanık sorgulamaya kapalı bir din olarak tanıtıyorlar yansıtıyorlar. Ama İslam zaten şunun garantisini veriyor : Sorgula nasıl olsa her kapının bana çıkacağını biliyorum.
İnneddine İndAllahil İslam
Nerde yaziyor hocam sorgula her kapi bana cikacak diye yaziyor? Yada siz bu manayi neye gore cikariyorsunuz. Bak bunun tersi oldugunu yani, sorgulamayin dediginin ornegini ben sana Kurandan vereyim.

Mâide 101: Ey iman edenler! Açıklanırsa hoşunuza gitmeyecek olan şeyleri sormayın.

Bak soru sorup durmayin der. Senin iddia ettigin gibi sorgulamayi tesvik etse, Muhammede istedigini sorun der. Hatta sormasinlar diye Musayada sordular, baslarina ne geldi biliyorsunuz diye gozdagida verir.

Bakara 108: Yoksa siz de (ey müslümanlar), daha önce Musa'ya sorulduğu gibi peygamberinize sorular sormak mı istiyorsunuz? Kim imanı küfre değişirse, şüphesiz dosdoğru yoldan sapmış olur.

Al bak Maide 102:
Maide-102. Sizden önceki bir millet o tür şeyleri sordu da sonra o yüzden kafir oldu.

Kuranda birak sorgulamyi tesvik etme, direkt olarak sorgulamayin, kafir olursunuz der. Mudessir suresinde bir kafir icin, dusundu dusundu, sorguladi, sapitti anlamina gelecek sekilde seyler yazar. Simdi tam olarak ayet numarasini hatirlamiyorum.

Peygamber sizin yazdiklarinizi su anda okusa, size savas acar, o derecede islamdan habersizsiniz. Madem sorgulamayi seviyorsun, su asagidakini sorgula bakalim, ne cikacak sonucta.

Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hattâ daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.