mining konusunda sizler kadar bilgim yok ancak kendi düşüncelerimi paylaşmak isterim.
(btc artacak, düşecek vb. diyerek bu sisteme girmenin hiç bir mantığı yok madem bu kadar biliyorsunuz doğrudan btc ye yatırım yapın o zaman bunun yerine)
genel hesaplamalar zaten yapılmış ama bir daha yapayım:
1 TH/s için günlük 2.538 $ gelir - 1.5 $ gider = 1.038 $ günlük
1 TH/s için giriş ücreti 469 $ - %2,5 = 457.275 $
ROI = 457.275 $ / 1.038 $ = 440 gün = 1 yıl 2.5 ay

bu sistem kapanmasa bile girdap gibi işliyor; örnekleyerek göstermek istiyorum.
1. adım: giriş
diyelim ki 24.49 dolara 50 GH/s aldık, kazandığımızı gördük ve daha fazla yatırmaya karar verdik.
2. adım: gelişme
daha fazla yatırım yaptık, yaptık, yaptık... elimize geçen para 0 ancak yatırımımız oldukça yüksek. ve daha fazla yatırım yapamayacak düzeye geldik.
3. adım: sonuç
artık kazançlarımızı saymaya başladık ve bizim gibi olan bir çok kişi daha sistemden kazanmaya devam ediyor. sisteme yeni yatırımcıların katılma oranı oldukça düştü, zorluk vb. sıkıntılar oldu ve biz yatırımımızı geri alamadan(?) sistem kepenk kapatıyor. Yeni bir isimle bir daha giriyorlar.

Sonuç olarak bu sistemin bir yerde kapanacağından eminim ancak bu 1 yıl sonra olursa burada yatırım yapan herkes zarar etmiş olur. 5 yıl olursa kazananlar olacak ancak 5 yıl boyunca kazandıklarını da yatıranlar(girdaba kapılanlar) zarar edeceklerdir.

Siz siz olun girdaba kapılmayın

Hesaplamalar 07.04.2015 günü https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty adresinden yapılmıştır.