karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz konuya gelmeden önce arkadaşlarla güzel bir tartışma yapıyorduk. Neden konuda sadece beni hedef aldığınızı ve benim ne yaptığımla bu kadar ilgilendiğinizi anlayamadım? Beni neden yargılıyorsunuz ?
İster muhalefet ederim, ister onlara kendi doğrularımı öğretmeye çalışırım, istersem güzel bir vakit geçirmek için insanlarla tartışır, yeni şeyler öğrenirim.
Sizi bu neden ilgilendiriyor? Merak ediyorsanız açıklayayım. Hiçbir amacım yok. Böyle konularda tartışma yapmayı çok seviyorum. Beni çok eğlendiriyor ve bilgilendiriyor. Boş vakitlerimi güzel bir şekilde değerlendirmek hoş oluyor.

Sizde forumda sadece böyle konulara yazıyorsunuz.
Siz de konulara hiçbir zaman açıklık getirecek yanıtlar vermiyorsunuz. Genelde uzun uzun cümleler yazıp, benzetme içerikli hikayeler paylaşıyorsunuz.
Ama ben gelip sizi yargılamıyorum. Beni ilgilendirmez ne yazıp yazmadığınız. Madem bu konularla ilgilisin insanlara açıklayıcı yanıtlar verin. Hikaye, kıssa paylaşmak bir yere kadar... Mesala alıntladığım mesaja ne yanıt vereceğimi bulamadım. Çünkü hikaye anlatmışsınız. Ben mantık çerçevesinde konuşmak istiyorum, hikayeler ile değil.

İnsanlar doğa olaylarını akılları ile idrak edemediklerinde, Yağmur'un, Güneşin, Depremin Tanrı tarafından gelen nimet veya ceza olarak görmüşlerdir. Güneş'e, yıldızlara tapmışlar. Akıllarının yetemediği herşeyi doğaüstü olay olarak görmüşler.

Bugün Bilim sayesinde hepsinin nasıl oluştuğunu görüyoruz.
Hepsine açıklama getirebiliyoruz. Bugün bilim sayesinde sakat bir çocuk protez bir bacağa sahip olup yürüyebiliyor.
Sizin üst mesajda doğa olayları ile ilgili paylaştığınız gerçekliği olmayan, efsanelerin hiçbiri doğa olaylarını açıklamıyor. Yağmur Tanrı'nın gazabı veya hediyesi değildir. Deprem'de. Hepsi doğal olaylardır.

Kafanızı kaldırın ve göğe bakın. Kocaman bir evrende yaşıyoruz. Belki milyarlarca galaksi var...
Din senin eğlencen değil.