@karacoder;

Sen ahirete gidince orada ne yapacaksın onu düşünüyorum malum bilim olmayacak orada yada fizik yasaları. Sen Allah'a inanıyorsan sana şunu sorayım bilimi yaratan kimdir? Bilim benim ne işime yarıyor bunun izahını yapayım, güneşe tapmıyorum ama bilim sayesinde bu güce tanıklık ediyorum ve Allah'ı idrak etme aşamasında çok faydasını görüyorum. Sen dünyada henüz füzyon teknolojisini kullanamıyor iken uzayın o muazzam boşluğunda koca bir füzyon teknolojisinin dünyayı aydınlatmasını düşündüğümde Allah'ın sanatının güzelliğine şahitlik ediyorum yani nankörlük yapmıyorum.

Ne bizleri soğukta koyuyor çok uzaklaşıp nede bizlere çok yakınlaşıp sıcaktan kavurmuyor ve sen kimsenin müdahalesi olmadığını fizik yasalarına dayanarak söylemeye çalışıyorsun bende aksini söylemiyorum zaten ama en baştan yaratıcı bizler için bu düzeni sağlamış ister yaratıcının kanunları dersin istersen fizik kanunları. Hepsine de açıklama getiremiyoruz bu senin uydurman daha yıldırımın nasıl düştüğü bile tam olarak çözülemedi tabii ki doğaüstü demiyorum ama her şeyi çözdük demen saçmalık, evrenin işleyişinin 100 de 1 ini bile çözemedik. Bilim fizik yasaları senin zaten kağıt üstünde idrak edebildiğin kısımlardır ötesinin olmadığını arka planda bir müdahale olmadığına emin misin? O halde kuantum fiziğinden bahseder misin bana?

Her şey enerjiden oluşur dokunabildiğin ve dokunamadığın. Madde olmasaydı sadece enerji olsaydı değil bilim bilim adına konuşacak ne bedenin ne ağzın olurdu nede düşünebilecek bir beynin. Bak işte bunlar hep bir mucizedir. Sen protezi falan düşünüp bilime şükür edeceğine önce maddenin hasıla gelmesinden başlayıp proteze kadar olan süreçten dolayı seni yaratan rabbine şükür etmelisin.

Bilim bizim değil Allah'ın emrindedir sana ne kadarını verirse o kadarını kullanırsın bundan dolayı hop diye buluşlar yapılmıyor zaten. Bir protez yapabilirsin peki bir çocuğun sakat doğmasını engelleyebilir misin. Kanseri engelleyebilir misin. Ölümü yaşlanmayı engelleyebilir misin, hadi bilimin yapamadığı şeyleri de düşün neden hep tam tersi şekilde düşünüyorsun. Madem muhalefet etmiyorsun gerçekten bu şekilde de düşünmeni beklerim, bir şeyleri anlamak için değil gerçekten düşünüyorum diyorsan düşün o halde aklına gelmediği için mi düşünmüyorsun yoksa ne düşünmen gerektiğini egon mu sana söylüyor. Gökten yağmur iniyor neymiş efendim bilim, evet bilim ama bilim bir aracıdır araçtır.

Açık ve dürüst olun inanıyor musunuz yoksa bunu açıklamaktan kaçınıyor musunuz, yada inanıyorsunuz lakin bilimin gelişmesini istiyorsunuz. Bunu sorma hakkın yok diyebilirsin ama benimle konuşuyorsan sormak istiyorum çünkü inanmıyorsan boş yere yazmaya lüzum yok zaten okumuyorsun da. Ben inanıyorum çünkü biliyorum ve bilimi inkar etmiyorum zaten edemem olan bir şeyi fakat belirttiğim gibi bilimi referans almakla birlikte onun arkasında ki güçten de habersiz değilim.