Şimdi satan emeğinin karşılığını almak ister, alacak olan da uygun fiyattan almak için mücadele eder. Ben sitenizi alacak olsam aklımda ne gibi tereddütler olur ve bunlara bağlı olarak nasıl bir fiyat veririm önce şu sorularıma ve düşüncelerime cevap ararım...
- Site açılalı 2 ay olmuş daha çok yeni...
- Sektör ne acaba ?
- İçerikler özgün mü girildi , kopyala yapıştır mı yapıldı ?
- TBM güzel ama reklama tıklama oranları %7-8 lerde bu oran biraz yüksek acaba reklamlar site ile birebir alakalı çıkıyor ondan mı ? Adsense onaylamadığı bir yerleşim mi var ?
- Site için acaba nasıl bir seo çalışması yapıldı bugüne kadar ?
Şimdilik aklımdakiler bunlar. Atomania bir fikir vermiş gelir*6 ay diye doğru bu genelde ortalama belirli özelliklere göre değişebilir . Ama yeni bir site için ben bu gelir*6 ay konusunda tereddüt ederim. Önce sorularımın yanıtlarını bulur ona göre fiyat veririm. Bunun için de daha çok detay vermenizde fayda var.
hocam cok güzel özetlemiş konuyu yazdıklarına katılıyorum..
1-3 aylık gelir ile sonrasında.. az veya .. daha çok gelir getirebilir şeklinde sunup yaparak satış yapmak veya alım yapmak iki taraflı haksızlık olacagının kanaatindeyim o yüzden biraz daha makul fiyat çerçevesinde satılabilir, veya 6 aylık gelir ortalaması beklendikten sonra sizde istediginiz fiyat şeklinde sunup satabilirsiniz diye düşünüyorum.