Segoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öznel bir yorum yapmış olmanıza rağmen bunu objektif olarak lanse ediyorsunuz.
Hocam,

Insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. Vebali boynunuza.

Öldürün ayetlerinden önce ki ayetlere bakabilirsiniz Allah'a savaş açanlarla savaşın deniliyor yani saldıran siz olmayın diyor ve direk öldürde yoktur.
Bir insan islami kabul etmedigi surece tanim geregi zaten Allaha savas acmis sayilir.

Tevbe 5:

Böylece haram aylar çıktığı zaman artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ve onları yakalayın ve onları muhasara edin (kuşatın). Gözetleme yerlerinin hepsine oturun (onları gözaltında tutun). Bundan sonra eğer tövbe ederlerse ve namaz kılar ve zekât verirlerse o taktirde onların yolunu serbest bırakın. Muhakkak ki Allah; Gafur’dur, Rahîm’dir.

Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyinden kasıt; onların sahip olduğu inancı ve yaptığı sapkınlıkları almayın.
Neml 1:Tâ, Sîn. İşte bunlar Kur'an'ın ve açık seçik beyanda bulunan Kitap'ın ayetleridir.

Neymis, kuranda mecaz yoktur, hersey acik ve seciktir. Eger hristyanlarla ve yahudilerle dost edinmeyin diyorsa, bunun baska bir anlami yoktur. Yani gavurlarla dostluk yok. Sen diyorsanki ben dost olurum, o senin bilecegin is, islam inancina gore gunah islersin. Ama boyle bir kural yok dersen, kafadan kitabin Allahtan gelmedigini iddia etmis olursun, kafir olursun, cehennemi boylarsin. Ayrica Allah orda sunu demek istemedi, bunu demek istedi demek baslibasina sorundur, derdini anlatamamis oldugunu ima ediyorsun, buda ayri bir sakincali durum.

Misal; Yahudilerin gerçekten üstün ırk olduğunu kabul ediyor musunuz?
Ben etmem, ama bir muslumanin etmesi gerekir. Ohaaa dediginizi duyar gibiyim aciklayayim. Birincisi Kurandaki herseyin Allahtan geldigine muslumanlar inanir. Ayni zamanda Kuranin hic degistirilmedigine inanir. Bir insan Kuranin degistirildigini yada Kurandaki hukumlerin gecersiz oldugunu soyledigi anda muslumanligi duser.

Ayni muslumanlar incil ve tevratin degistirildiginide dusunur. Kurani acip bakarsan, Allahin tevrat ve incili degistirdigine dair en ufak birsey soylemedigini gorursun. Degistigini iddia etmeyi birak, aksine dogrular, hatta daha ileri gidip kendilerine tevrat indirilenlere seslenir, Muhammede sorup durmayin denir. Al bak:

Maide 43: Allah'ın hükmünün bulunduğu Tevrat yanlarında iken, ne yüzle seni hakem tayin ediyorlar da sonra bundan yüz çeviriyorlar? İşte onlar inanmış değillerdir.

Maide 47: Ehli İncil de onun içinde Allahın indirdiğiyle hukm etsin ve kim Allahın indirdiğile hukmetmezse hep onlar -dinden çıkmış- fasıklardır

Yani neymis, birak yanlis oldugunun iddia etmeyi, onunla karar verin diyor.

Simdi gelelim konuya, ortada Tevrat ve Inciliin yanlis oldugunu iddia eden bir Kuran yok. Her ne kadar yobaz din adamlari incil ve tevratin bozuldugunu iddia etsede, Kurana gore boyle bisey yok. Dolayisiyla bu kitaplarda yazanlarda bir musluman icin dogru. Tevratta yahudilerin nasil ozel kilindigini anlatir, ustun oklduklari icin vs biseyler vardir. Birak Tevrati, Kuranda bile ustun kildim seklinde aciklamalar vardir.

Ha tabi bu senin bilecegin is. Sen boyle bisey yoktur diyorsan, bence kafadan Kurandaki hukumler gecersizdir demis olursun. Senin hayatindir, senin kararin.

Bak Kuiranda neler yaziyor:

Bakara 47 : Ey İsrailoğulları! Sizin üzerinize en’am ettiğim o ni’metimi hatırlayın. Ve muhakkak ki Ben, sizi âlemlere üstün kıldım.

Duhan 32: Ve andolsun ki Biz, onları (İsrailoğullarını) ilim üzerine âlemlere seçtik (üstün kıldık).

Tevrati gec, Kuranda yahudilerin ustun irk oldugunu geciyor. Boyle bisey yok dersen, senin bilecegin istir. Sen ustun degiller diyorsan, Kurani yanlislamis oluyorsun, umarim farkindasin ne yaptiginin.

Zaten Allah herkese seçme hakkını vermiştir, insanların hür iradesi vardır bu doğrultu da ister inanın ister inanmaz. Bunu hiç kimse hiç bir şekilde İslam dini adına dayatamaz. Bu Kuran'ın mantalitesine terstir.
Sen harbi Kurani okuduguna emin misin?
Secde 13 :Eğer dileseydik, herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir

Yani neymis, Allahin istedigi hidayete eriyor, digerleri cehenneme.

Yine İslam dinine mensup bir kişi karşısında ki insana hikmet nazarından bakmalıdır. Daha değil Yahudi veya Hristiyan; Ateist veya Deist olan biri zulme uğruyorsa veya yardıma muhtaçsa ona sahip çıkmak Müslüman'a farzdır.
Nerde yaziyor bu? Boyle bisey yok. Hristiyan ve Yahudi eger ek vergileri kabul ederse oldurulmez, digerlerine sorulmaz bile, direkt kelle gider. Bu ISID iskembeden kurallri uydurmuyor, yuzyillardan beri gelen kurallari uyguluyor.

Bak sana ogreteyim, ogren. Kuranda muslumanlara musriklerler savasmasi icin onlarca emir vardir. Musrik demek, sirk yapan demektir. Sirk yapani Allah affetmeyecegini belirtmistir.

Nisa 48:Şu bir gerçek ki, Allah kendisine şirk koşulmasını affetmez, bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, gerçekten büyük bir günah işlemiştir.

Sen simdi diyorsunki, ateist ve deist zulme ugramissa, yardim ederim. Sen bunu yaptiginda Allaha sirk kosanlara, Allahin affetmeyecegim dedigi insanlra yardim ediyorsun. Anlatirsin oteki trafta niye yardim ettigini, derdini.

Bak hadislerde ne yaziyor: "Müslüman bir kimsenin kanı şu üç durumda helal olur. Zina eden evli kimse, nefse karşılık nefsi ve İslâm toplumundan ayrılarak dinini terkedeni öldürmek" (Buhârî, Diyât, 6; Muslim, Kasâme, 25, 26; Ebu Dâvud Hudûd, 1; Tirmizî, Hudûd, 15, Diyât, 10; Nesâî, Tahrîm, 5, Kasâme, 6; İbn Mâce, Hudûd, Dârimî, Hudûd 2, Siyer, II).

Peygamber sana ateisti, deisti oldur diyor, sen kalkip daha yardim ederim diyorsun. Sana verilen gorevin tam tersini yapiyorsun, isi trajikomik durumu iddia ettigin seyin Islamin parcasi saniyorsun. Musluman biri dinden ciktiginda oldurulur, bunun islam tarihinde bir tane bile istisnasi yoktur.

Sunni veya Şii arasında temel bir fark olmamasına rağmen -kitap bir, peygamber bir, kıble bir- Şii-Sunni çatışması sürekli oluyor.
Hocam, sen harbi ucmussun. Nasil temel fark yok yahu. Siilerde 12 imam vardir, bunlar HZ. Muhammedin soyundan gelir, bunlar yanilmaz, yanlis yapmaz, gunahsizdirlar. Sunni inancina gore bunu soylemek sirktir. Sii ogle ve ikindiyi beraber kilar, aksam ve yatsiyi beraber kilar. Sunni bunlari yapsa adami cizerler. Sen gunde 3 vakit namaz kilacagim bundan sonra de, dinciler seni ibret olsun diye oldurur, ustune bide oldurduk kafiri diye sevinirler.

Bak dogrusu neymis Kuranda yaziyor:

"Gündüzün iki ucunda ve gecenin bir kısmında namaz kıl. Doğrusu iyilikler kötülükleri giderir." (Sad suresi : 114)