Moutinho adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuran'ı tam anlayabilmek için bütün olarak incelememiz gerekiyor. Ortadan bir ayet seçerek, doğru bir yorum yapmamız mümkün değil. İşin bir de tarihsel, toplumsal boyutu var.

Allah adaleti titizlikle ayakta tutun diyor. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe sürüklemesin diyor. Sizinle savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın diyor. Size saldırsalar bile karşılık vermeyin diye ayet mi bekliyordunuz?

Dünyayı 6 günde yarattığını da nereden çıkardınız? Ayette gün değil dönem olarak geçer. Allah tabi ki her şeyi bir anda yaratabilirdi. İstediğini yapabilir, yaptırabilir. Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Biz insanlar için her şey bir anda olup bitse halimiz ne olurdu? Kölelik hemen kaldırılsa müşriklerdeki köleler ne olacaktı? Adı üstünde müşrik, kafir onlar. Kuran'a, peygambere itaat etmezler. Onlardaki köleler ne olacaktı? Müslümanların zaten kölesi yoktu. İslam'la şereflenen kölelerini zaten azad ediyordu. Gücü olan müşriklerin kölesini alıp, azad ediyorlardı.

Bizim inandığımız din sizin dediğiniz gibi esirlere tecavüz etmeyi emretmiyor. Size bunu düşündüren nedir bilemiyorum ama o yorumu bilinçli yaptıysanız, inandığımız din aynı değil demektir.
Merhaba.

Dünya'nın 6 günde yaratıldığını Kuran'dan çıkarttım. İlgili ayetleri bağlantıda bulabilirsiniz:
http://bigalioglu.blogcu.com/dunya-n...nlatim/4957617
+

https://www.youtube.com/watch?v=OxVEdrVe_OQ

+
Caner Taslaman'da o her güne 1000yıl diyor. DÜnya

https://www.youtube.com/watch?v=Hd8JdtvFFcM

İnsan mantığı ile neden düşünüyorsunuz ki bu olayları. Tanrı'yı herşeyi yapabilir. İnsan hayatını yazan eğer oysa, neden köleliği kaldırmaya gelince müşriklerin köleleri ne olacaktı diye düşünüyorsun? Bunu düşünmesi gereken Tanrı. Sen yada ben değiliz kardeşim.

İslam cariyeliği yasaklamamış ve serbest bırakmıştır. Savaşta esir alınıp, tecavüz edilen, sonra sahiplenilen kadınlara CARİYE denir. Yorumu bilinçli yaptım. Daha açık olarak CARİYE'nin tanımını yapamayız sanırım. Başlı başına bir tecavüz işte. Nasıl görmezden gelebiliyorsunuz?

Segoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birdiğer yorumda neden inmiş niçin inmiş diye araştırın diyorsunuz fakat Nisa 3 ayetinde ki cariye olayını sonuçta ''tecavüz'' olarak nitelendirdiniz.

Cariyeler ile yetininin derken, bir kadın köleninin biriyle evlenmesi sonucu artık cariye hür olur ve aile kadını olur ve bu cariyenin yararına olur. Bunu tecavüz olarak nasıl algıladınız?

Evet Allah isteseydi dünya da olmazdı fakat bu da imtihanın bir parçasıdır. Bu yüzden buna imtihan dünyası deniliyor. Allah diyor ki; herkes yaptığında hür ve ben insanlara bir irade verdim istediğini yapabilir fakat bunun hesabını ahirette verecek. Bir örnek vermek istiyorum; Afrikada açlıktan ölen insanlar var bu Tanrı'nın merhametsizliği mi? Bunu böyle düşünenlerde var oysa açlıktan ölen insanların ölümünde ki pay yine insanlara aittir çünkü Allah rızkı vermiştir ve yapılan araştırmalarda eğer gıda tüketimi doğru kullanılırsa yaklaşık 30 milyar insanın beslenebileceği söyleniyor.

Bir diğer husus; evet mezhepçilikte veya müslümanların birbirini öldürmede yine biz samimiyetsiz Müslümanların payı da vardır, her şeyi ABD'den ve İsrail'den bilmekte abestir, zaten İslam dünyasının şuan içinde olduğu durumun asıl sorumlusu biz Müslümanlarız. Zaten İslam dünyası 15 yy.'a kadar bilimde öncüydü sadece İbni Rüşt değil onun gibi yetişen binlercesi var. Biruni, Harezmi, Fenari, İbn-i Sina, Farabi vs.. Elbette ben de beşik ulemalığına veya geleneğe karşı biriyim, ki sizin bahsettiğiniz geleneksel yapı bana göre İslam dininin en büyük düşmanlarındandır. İslam dünyasını geride bırakan büyük bir yobaz anlayış var ki hala devam ediyor bunu da asla inkar etmiyorum. Sizin arkadaşa önerdiğiniz kitaba sizin için bakacağım ben de size Caner Taslaman'ın kitaplarını öneriyorum herhangi biri olabilir eğer siz de ona bakarsanız sevinirim.
Cariyeler ile ilgili düşüncemi, başka arkadaşa verdiğim cevapta belirttim.

Dinlerin hepsi savaş ganimetlerini, tecavüzü(cariyelik vs. ne diyorsak artık adına), savaşarak ölünce cenneti vaat etmiştir. Bu benim düşüncem değil, tarihsel bir gerçektir. Katoliklerin düzenlediği Haçlı Seferleri bunun en büyük kanıtıdır. İstanbul'un Fethinde bile Fatih Sultan Mehmed 3 günlük yağma ve tecavüze izin vermiştir.

Buna imtihan demek cevaplamaktan kaçmaktır. Bu bana göre bir imtihan değil. Sadece Afrika'da ki çocukları düşünme. Bir çocuk nasıl Özürlü doğabiliyor? Kendi varlığını bile idrak edemeyen özürlüler var. Onların günahı ne?
Açlıktan, savaştan, masumluktan Dünya tarihinde milyonlarca insan ölmüş. Ben geçiştirip atmıyorum ve bunun neden böyle olduğunu anlamaya çalışıyorum sadece.

Caner Taslaman'ın kitaplarını hiç okumadım ama Youtube'da takip ediyorum. Hitabeti çok kuvvetli ama dini kuralları altyapısı olmadan bilim ile uyarlamaya çalıştığını düşünüyorum. Söylediklerinde bir altyapı göremiyorum. Örneğin Evrimi Allah yaratmış olabilir diyor. Bu dinin açıklması, dini kurtarmak için bir bilim insanı tarafından yapılan açıklama.Ama Bilim din için açıklama yapmaz. Bilim koşulları, deneyleri, fikirleri, tezleri, antitezleri ortaya koyar ve en iyi ispatı yaparak gerçeği bulur.

Din ile Bilim asla bir araya gelecek şeyler değil.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:30:17 -->-> Daha önceki mesaj 01:23:53 --

abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamlar anne baba falan diyorlar inandıkları tanrıya. Kendi dinlerini bile bilmiyorlar kaldı ki değiştirilmemiş olsun. Her gelen almış eline kağıdı kalemi yazmış kendi çıkarlarına uygun şekilde. Bunu yapanlarda çoğunlukla Yahudiler olmuş, Hristiyan dinini bozmak çelişkilerle doldurmak ve yok etmek için. Sebepsiz değil yani bu söylenenler yoksa başka din olduğundan dolayı değil. Zaten böyle şeyleri bizim tarihçiler araştırmaz malum, ama ne yapsınlar inanacak başka şey bulamıyorlar yok saymaları mümkün değil kolay değil. Yüce İsa sizi kutsasın.
Bu da onların inancı. Dalga geçmeniz ve aşağılamanız hoş değil. Elbet forumda aktif olan bir Hristiyan kardeşimiz vardır. Lütfen Hristyanlardan özür dileyin.

Sen onların Tanrı'yı Baba olarak görmelerinle dalga geçersen, onlar da senin Peygamberinin çocukken, kalbinin melekler tarafından gelip temizlenmesi ile, Peygamberin kafasının üstünde sürekli bir bulutun gezip onu güneşten koruması ile dalga geçerler.

İncil ile ilgili İznik Konsili'ni okumanızı tavsiye ederim. Dediğiniz gibi insanlar tarafından İncil değiştirilmiş ve düzenlenmiş.
Müslümanların'da Sünnetleri bu şekilde yazılıp, düzenlenmiş. Peygamberin ölümünden 200-300 yıl sonra kitap haline getirilmiş.