hahaha , şimdi sen bu sözlerin üzerine müslanım diye gezeceksin öyle mi ?
öncelikle sana inandığımız dinin bazı gerekliliklerini dile getireyim. Hani okuma alışkanlığının olmadığını görebiliyorum belki buradan okursun.
Kimsenin kalbini bilemezsin. Benim hangi dine , ne kadar inandığımı bilemezsin. Bununla ilgili bir sürü hadisi şerif var. Aç araştır desem , pek yapabileceğini sanmıyorum.
Benim bilimle yaşayanlar vs. bişeyler yazmışın , ben kimim , biz kimiz , yazdıklarından pek bir şey anlaşılmıyor ama tahminen beni bir hristiyan olarak görüp kendince cevap vermişsin. Bunu söylemen , günah. Bunuda bir öğren.
Velev ki ben musevi hristiyan putperes olabilirim , senin dinin sanadır , benim dinim banadır. Siz böyle böyle yaptınız bla bla diye ayrıştırırsan din ırkcılığı yaparsın. Buda günahtır.
Gelelim en önemli olaya , yılbaşını hristiyanlar kutlar demişsin. Öyle bir şey yok. Hayır elinin altında internet denen, 3-5 tuşa basınca binlerce kaynağı görüşü görebileceğin bir şey var.
Hristiyanların kutladığı bayram christmas'dır. Buda yılbaşı günü ( 31 aralık, hani tarihide yazayım , belki yılbaşını 30 şubat falan sanıyor olabilirsin. ) değil. 25 aralık günüdür. Bu tarihin önemi isa peygamberin doğum tarihidir. Yılbaşı günü değil , yılbaşından 1 hafta önce kutlanır. Dini bir bayramdır.
İsa peygamber , dinimize göre bir peygamberdir. Ve islam dinine göre kutsal değerler arasına girer. Nasıl ki muhammed peygamber yaradanın elçisiyse , isa peygamberde yaradanın bir elçisidir. Peygamberleri ayrıştırmakta bir günahtır. Öyle bu şunun bayramı , bu benim bayramım olayı değildir.
Üşenmedim bunları sana anlattım. En kısa sürede inancının gerekliliklerini öğrenmeni tavsiye ederim.Bir imamdan (devletin görevlendirdiği din adamları ) gerekli bilgileri alabilirsin.Cehalet bir sorun değildir. Ama öğrenmemek bir sorundur.
- Sana hiristiyansın demedim.
- Hz. İsa'nın doğumunu kutlamak şarapla mı olur. "O zaman şarap haram değildi" diyeceksin cevap vereyim; Son gelen Din ile hareket etmek zorundasın. (eğer inancın varsa).
Felak suresinde de olduğu gibi; "Senin dinin sana benim dinim bana" Sana karışamam doğru ama sen her seferinde üslup bilmez bir şekilde Müslümanlara çatarsan İslamiyete dil uzatırsan senin önüne dikilirim.
- Senin kalbin temiz olabilir ama dilin temiz mi ona bakmak gerek. Kalbi temiz olan karşındakine her seferinde kırıcı konuşur mu, dalga geçer mi, her seferinde dil uzatır mı, rencide eder mi. Bakalım senin bütün mesajlarında bir ukalalık bir kendini beğenmişlik.. Ama kalbin temiz ya bırak.
- Bazı kutlamalar bazı günlerle özdeşir, Hz. İsa bizim de peygamberimiz ama din tahrif edildi, artık o dinin hükmü kalmadı Peygamber yine peygamber tamam doğumunu kutlayalım tamam, kaldır ellerini bir dua oku, bir yasin oku. Ama yook herkes bir alkol komasına girecek. Hz.İsa'nın doğumu da o günle özdeşmiştir ona istinaden söyledim.
Ne diyor hadiste; "Onlara muhalefet edin, saç bırakırlarsa kesin saçlarınızı" örnek vermiş oldum yanlış anlaşılmasın, demekki kutlamaları da yapmayacağız bize ters düşüyorsa.
Sen aç oku internet var falan filan diyorsun, ömründe kaç hadis kitabı okudun. Marifatname'yi bi aç oku neler yazıyor.
Benim kalbim temiz! eyi öteki tarafta benim kalbim temiz diyenler kurtulacak. Toprağın altında kalbin temiz mi sorulmayacak haberin var mı.
Ben üşeniyorum sana yazmaya lütfen cevap verme artık.