delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her fırsat bulduğunda İslamiyet'e dil uzatıyorsun. İnsanların inandığı değerlere saygı duymak zorundasın.

Müslümanların bilime karşı olup olmadığını açılan medreselerden yazılan kitaplardan ve buluşlardan öğreneceksin. Ama senin bilimle yaşayanlar o kitapları imha etti, herşey yakıp yıkıldı bir gecede insanlar cahil bırakıldı. konuşturma insanı.

Yılbaşını sana kutlama diyen mi var hristiyan bayramı ister kutlarsın ister kutlamazsın.

KUTLADIĞINDA HIRİSTİYAN OLMAZSIN AMA HIRİSTİYANLAR KUTLAR...

------------------------------------------------

Konuya dönecek olursak;
Bende bu konuda birkaç bilgi duymuştum. Amerikanın aslında iran ve bölgesine yapmaya çalıştığı şeyin Türkiye'ye sıçradığı yönündeydi. Depremde ilk amerika başkanın ülkemize gelmesi de tesadüf değildi.

hahaha , şimdi sen bu sözlerin üzerine müslanım diye gezeceksin öyle mi ?
öncelikle sana inandığımız dinin bazı gerekliliklerini dile getireyim. Hani okuma alışkanlığının olmadığını görebiliyorum belki buradan okursun.

Kimsenin kalbini bilemezsin. Benim hangi dine , ne kadar inandığımı bilemezsin. Bununla ilgili bir sürü hadisi şerif var. Aç araştır desem , pek yapabileceğini sanmıyorum.
Benim bilimle yaşayanlar vs. bişeyler yazmışın , ben kimim , biz kimiz , yazdıklarından pek bir şey anlaşılmıyor ama tahminen beni bir hristiyan olarak görüp kendince cevap vermişsin. Bunu söylemen , günah. Bunuda bir öğren.
Velev ki ben musevi hristiyan putperes olabilirim , senin dinin sanadır , benim dinim banadır. Siz böyle böyle yaptınız bla bla diye ayrıştırırsan din ırkcılığı yaparsın. Buda günahtır.

Gelelim en önemli olaya , yılbaşını hristiyanlar kutlar demişsin. Öyle bir şey yok. Hayır elinin altında internet denen, 3-5 tuşa basınca binlerce kaynağı görüşü görebileceğin bir şey var.

Hristiyanların kutladığı bayram christmas'dır. Buda yılbaşı günü ( 31 aralık, hani tarihide yazayım , belki yılbaşını 30 şubat falan sanıyor olabilirsin. ) değil. 25 aralık günüdür. Bu tarihin önemi isa peygamberin doğum tarihidir. Yılbaşı günü değil , yılbaşından 1 hafta önce kutlanır. Dini bir bayramdır.

İsa peygamber , dinimize göre bir peygamberdir. Ve islam dinine göre kutsal değerler arasına girer. Nasıl ki muhammed peygamber yaradanın elçisiyse , isa peygamberde yaradanın bir elçisidir. Peygamberleri ayrıştırmakta bir günahtır. Öyle bu şunun bayramı , bu benim bayramım olayı değildir.

Üşenmedim bunları sana anlattım. En kısa sürede inancının gerekliliklerini öğrenmeni tavsiye ederim.Bir imamdan (devletin görevlendirdiği din adamları ) gerekli bilgileri alabilirsin.Cehalet bir sorun değildir. Ama öğrenmemek bir sorundur.