Geçenlerde bir müşterimizin telif hakkına girmesinden ötürü tarafımıza dava açıldı ve Emniyet siber suçları ziyarete gittim.Orada şunu gördüm ki bizim insanımız gerçekten çok bilinçsiz. En basitinden facebookta profil fotoğrafı başka bir grupta paylaşılıyor diye şikayetçi olanlar var. E paylaşılmasını istemiyorsan kimsenin görmesini istemiyorsan o fotoğrafı oraya koyma ?
Bir diğer konu ise bilinçsiz ve bilgisiz meslek seçimi. Herkes bu işin çok basit olduğunu çok kolay ve kârlı olduğunu düşünüyor. Bkz: Siber suçlar polis memurunun bana söylediği ; ne kadar para kazanıyorsunuz aylık ? Bende bu işe girmeyi düşünüyorum ek olarakta o yüzden sorduydum şey ettiydim. Yav abicim herkes kendi işine baksın. Manava neden ekmek sattırmaya çalışıyorsun. Gecenin 4 ünde 5 inde ticket atıp 1-2 dakika içerisinde yanıt bekleyen müşterine yatağından kalkıp cevap verip sorununu çözüp tekrar sabah kalkıp işe gidebilecek misin ? hayır. O zaman bence bu işi sen yapma bırak bilen birisi yapsın.
İkinci bir konu ise müşterilerin ticketten anlık yazışma bekleme hususu. 10 dakika tickete geç cevap verdiğinde hemen kızarlar sinirlenirler. Neden cevap verilmiyor ? Sistemde kayıtlı 750 kişi var. Herkese anında yanıt vermek için sanırım 750 temsilcinin aynı anda 7/24 çalışması gerekiyor.
Bence müşterilerin dahada bilinçlenmesi ve bizlerinde daha iyi bir hizmet sunabilmesi için gerek forumda gerekse hosting sayfalarımızda kullanım kılavuzu hazırlamak gerekiyor.
Yazımda hatalarım olduysa, sürç-i lisan ettiysem affola.