@digiklan ve diğer arkadaşlarda son derece yapıcı bir üslub kullanmışlar ve sen sebepsizce ataklara kalkmışsın ki arkadaş sonraki post'larında dahi üslubunu bozmamış. Fakat ben aynı üslubdan gitmeyeceğim ve açık açık aklımdan geçenleri yazıyorum.

Kısacası "Framework öğrenmeye gücüm yetmiyor, mantığını kavrayamıyorum ve o yüzden youtube'da olan framework yapma videolarını izleyerek kendi framework'umü oluşturmaya başladım" desene şuna, niye milyonların kullandığı ve geliştirmek için zaman orantılı emek harcadığı fw'lere *** atıyorsun. "Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş" diye neredeyse asırlar önce söylenmiş bir söz var ve bu senin durumunu açık seçik izah ediyor. Framework öğrenmek için can attığını sende biliyorsun fakat zor geliyor ve öğrenemiyorsun, saklamana gerek yok şuanki kendince yaptığın savunma tipik yeni birşeyler öğrenme isteği olmayan insan yapısıdır. Eğer sen, üst düzey bir yazılımcıysan zaten böyle konulara dahi girmezsin, açarsın Codeigniter'in kodlarını bakarsın DB sorgularına, uygun görürsen kullanırsın değil mi? Yarın birgün iş aramaya kalktığında framework bilmiyorum dersin ve sana nazikçe kapıyı gösterirler ve o zaman anlarsın neyin ne olduğunu. Sana spagetti kodların, class yapısından öteye geçemeyeceğin framework'ün ile psr standartları, tasarım desenleri gibi kavramlardan bi haber yaşayarak kendine yazılımcı diyeceğin bol günler dilerim. Zaten senin gibi fw'ye *** atan birileri de olmasa, biz neyin tartışmasını yapıcaz bilmiyorum. Senin spagetti tarafında kalman hepimiz için daha hayırlı olur güzel kardeşim .