pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla ilk mesajdaki gibi bir okulsa (düşünceler noktası noktasına doğruysa yani) öğrencilerden çok sıkıntılı öğretmenler var gibi.Atölye Şefi'nin öğrencilerden aldığı sigarayı öğrencilere satmaya çalışması ne demek?Okul dışına çıkmanın yasak olması ne demek.Öğle molasında öğrenci nerden istiyorsa yer.İster okuldan çıkar ister okulda durur.Böyle kafalarına göre kurallar alamazlar hakkınızı arayın.Sanki lise değilde ilkokul gibi kurallar getirmişler konu sahibinin okuluna.

9.Madde biz de de aynı.Yeni gelen havalı müdürümüz sağolsun toplantı da bir karar aldırmış öncesinde izin kağıtlarını ve raporları kendimiz verdiğimizde raporu zaten sorgusuz sualsiz kabul ediyorlardı izin kağıdını da velimizin telefon numarasını yazıyorduk öyle alıyorlardı yani onay için aramak isterlerse arasınlar diye.Şimdi rapor içinde izin kağıdı içinde illa müdüre gelip boyun eğecekler.
Valla sizin okul baya sıkıntılıymış.Şimdi bizimkiler bir kıllık daha yaptılar artık sadece pazartesi günleri değil her gün 8.15'te sıraya geçilecek ona göre erken gelin yok yazılırsınız diye.Geri kalanlar bizde yok çok şükür.Sigara paketini bizde de bir kaç hoca alıyor artık içiyor mu napıyor bilmiyoruz da daha kimse almadı.Bir kere okul içinde yakalanınca paketi dışarı atmıştım (marlboro yu fırlattım dışarı dolu paketti bir de) İçim acıdı sonradan gidip baktım fakat ders dolayısıyla biraz geç gittiğimden paketten eser yoktu 10 lirayı çöpe atmış oldum o gün.

Şimdi işin kolay yolunu söyleyeyim hocam sana.Şikayet ile falan rahat edemezsin.Bak bende eskiden kıl davranıyordum şimdi nabza göre şerbet verme modundayım.Güvenlik ile samimi ol aranı tut.Kimse çıkamazken sen elini kolunu sallaya sallaya çıkarsın okuldan.Hocalarla aranı iyi tut.1-2 hocayı kafala çok faydaları olur okul içinde.Biz rehberliğe muhabbet,sohbet çay içmek için gidiyoruz

5.durum bizde de vardı buna yapacak bir şey yok.Teknik resim dersinde sınıfımız 2'ye ayrılmıştı.2 hoca ayrı ayrı giriyordu.Bizimkilerden diğerleri cetvelsiz,silgisiz teknik resim sınavında 70-80 alıyordu.Telefonlardan baka baka.Biz ezbere cetvel,pergel tüm malzemeler ile tıpa tıp aynısını yapmaya çalışıyorduk kalemi biraz fazla bastırsak puan gidiyordu.

Tuvaletlerin temizlenmesini istiyorsan müdürle falan konuşma.Sana kıl olurlar başını ağrıtırlar.Gizli bir şekilde meb'den müfettiş gelmesini talep et.Özellikle tuvaletlere bakılmasını rica et.Müfettiş geldi mi zaten her şey yoluna giriyor.Bir geldiler mi 3-4 gün aynı okulu devamsızlıklar için,sınıflar için denetliyorlar valla.(Biz çağırmadık bizim okula kendisi geldi)
Neler neler oluyor okulda bizim, ders işlemeyip iş yaptığımız oluyor çıkıyor atölyeyi süpürüyoruz, bilgisayardan anlıyorum ben bir de, bilgisayarları bana yaptırıyorlar deli oluyorum.