ylv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sizin sisteminizde giriş çıkışlar tek bir çatı altında mı? master slave yapılandırması var mı? nodejs,erlang vs istediğinizi kullanın sizin sisteminiz cevap veremedikten sonra bir önemi yok bunların. makale okunma sayısını nasıl artırıyorsunuz, her gelen istekte direk güncelleme vs yapmıyorsunuzdur umarım.

konuyla alakalı nodejs,erlang vs bunlarla ilgilenmiyorum ben, ben sistemizin maksimum performans vermesi için gereken yapı ile ilgileniyorum.
hocam en çok canımı sıkan noktalardan birine parmak bastınız
db kısmı master, slave ilişkisi olan iki farklı sunucu kullanıyor, web app içinde üçüncü sunucu var.
bir yandan maliyetleri düşürmem gerek ama data kaybına tahammül yok eee bu durumda ben slave'i nasıl iptal edicem al sana doluyu dolduramama ve doluyu boşaltamama ikilemi.

şimdiye kadar rest apinin çalıştığı db kısmında bir aksama yaşanmadı. web app kısmında nadiren sıkıntılar oluşuyor onun da %90 sebebi sayfa boyutlarının ortalama 1.2 mb kadar olması.
dediğim gibi maliyetler açısından bu işi iki sunucu üzerinden halledebilsem süper olur.
bu arada makale sayısının anında güncellenmesi ve diğer sitelere de bunun sunulması gerekiyor malesef.

maksat hem yeni birşeyler öğrenebilmek hem kendimi geliştirebilmek hemde sistemi daha kararlı hale getirmek