Haplo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
verdiğim örnek durumun en basit hali. bazı yerlerde işin içine çeşitli matematiksel işlemler falanda giriyor, transaction ile db kayıt işlemleri falan yapılıyor bazı kısımlarda memcache devreye giriyor, loglamada mongo işin içinde. sistem yürüyor ama aslında işin mimarisi tam bir tersine piramit
bende piramit bir yöne yatmadan güvenliği sağlayarak birşeyler yapma gayretindeyim.

hocam normalde mysql idi fakat tüm sitelerin datalarını postgresql üzerinde tek bir veri tabanı içine topladım.
loglama kısmında da mongo kullanılıyor.
bu arada php api gelen talepleri her siteye özel kriptolayıp json basıyor, talep yapan site de bu kriptoyu geri çözüp datayı kullanıyor.
yani girişeceğim sistemde güvenlik kısmı da ön planda olmalı, ön plandan kastım auth kısımlarını kafama göre değiştirip elden geçirebileceğim şekilde esneklik tanımalı
sizin sisteminizde giriş çıkışlar tek bir çatı altında mı? master slave yapılandırması var mı? nodejs,erlang vs istediğinizi kullanın sizin sisteminiz cevap veremedikten sonra bir önemi yok bunların. makale okunma sayısını nasıl artırıyorsunuz, her gelen istekte direk güncelleme vs yapmıyorsunuzdur umarım.

konuyla alakalı nodejs,erlang vs bunlarla ilgilenmiyorum ben, ben sistemizin maksimum performans vermesi için gereken yapı ile ilgileniyorum.