Nodejs'e bir ara takmıştım ama ben de çok ilerleme kaydedemedim, diğerlerini bilmiyorum. Örneğinizdeki gibi sadece makale okunma sayısını arttıracaksanız, php yapınızı bozmadan nodejs ile bu tür işlemler yapabilirsiniz. Sayfaya herhangi bir js dosyası ekler gibi, nodejs ile çalışacak olan socket.io'yu script tagı ile sisteme dahil edebilirsiniz. Ama daha önemli işlemlerde bu yöntem güvenlik zafiyetine sebep olur. Bu durumda da php yapısını editleyerek portlar aracılığıyla php ve nodejsnin haberleşmesini sağlayabilirsiniz.
Daha bilgili arkadaşlar umarım konuya katkıda bulunur. Takipteyim.
verdiğim örnek durumun en basit hali. bazı yerlerde işin içine çeşitli matematiksel işlemler falanda giriyor, transaction ile db kayıt işlemleri falan yapılıyor bazı kısımlarda memcache devreye giriyor, loglamada mongo işin içinde. sistem yürüyor ama aslında işin mimarisi tam bir tersine piramit

bende piramit bir yöne yatmadan güvenliği sağlayarak birşeyler yapma gayretindeyim.
kullanılan veritabanı nedir?
hocam normalde mysql idi fakat tüm sitelerin datalarını postgresql üzerinde tek bir veri tabanı içine topladım.
loglama kısmında da mongo kullanılıyor.
bu arada php api gelen talepleri her siteye özel kriptolayıp json basıyor, talep yapan site de bu kriptoyu geri çözüp datayı kullanıyor.
yani girişeceğim sistemde güvenlik kısmı da ön planda olmalı, ön plandan kastım auth kısımlarını kafama göre değiştirip elden geçirebileceğim şekilde esneklik tanımalı