Aynı patrondan işçinin kirasını, elektriğini, geçiminide düşünmesini istiyoruz o zaman. Ben sana bu maaşı veriyorum ama sen bunla geçinemiyorsun o zaman al sana şu kadar maaş diyen patron istiyoruz bizde.
Göbeğini kaşıyıp işine gelirse çalışırsın işine gelmezse kapı orada dışarıda daha çoook keriz var diyen patronda istemiyoruz. Kendine 150-200 bin tlye araba 500-600 bin tlye ev alıpta işçinin sigorta primine göz diken devletten vergi kaçıran gelen memura rüşvet veren parti yandaşı olduğu için haksız yere ihaleleri kapıp çürük çarık iş yapan patronda istemiyoruz. Ceza yememek için memura apple macbook almayı teklif eden ama 4 aydır işçinin maaşını vermeyen sorarsanda hemen işten çıkaran patronda istemiyoruz.
Maaşı geç yatıran, sigortayı asgari ücretten yatıran, fazla mesai parasını ödemeyen, devletten 3 kuruş vergi kaçırmak için kapı kapı gezip muhasebeci arayan, 3-4 kişinin yapması gereken işi 1 işçiye yıkıp birde 2-3 bin tl maaş vermek yerine asgari ücret veren, 5 bin tl alması gereken adama 1000 tl verip sonrada göbeğini kaşıyarak iş beğenmiyorlar yav diyen, Allah din iman deyip devleti+işçiyi soyan patronda istemiyoruz.
1 gün çalışmayınca patronun zarar edeceğini sananlar var

Ha patron hala zarardayım diyorsa yiyorsa onu mağdur eden devletten istesin parayı. Gariban işçinin sırtına binmek kolay tabi. Seni asıl mağdur edenden istesene zararını.
Yazdıklarınız çok alakasız.esnaf hesabında elemanın maaşı dükkana getirisi * 4 dür ki iş veren kar edinebilsin.Türkiye asgari ücret alan felan yok.Konyadan örnek vereyim babamı işten çıkartamıyorlar usta yok diye.Adamda hala çalışıyor.Ssk tam yatmak zorunda kaçıran yan dükkan sahibine 85 bin tl cik koyuverdiler.Sırf işten 30 dk geç çıkıldı diye 8 saatlik dilimi aştınız diye 275 bin tl ceza ödeyen işletmeler var.Sgknın hattı var.Şikayet ediyorsun cezayı kösüp gidiyorlar.
Market işlettim 2 yıl.Sigortasız adam çalıştırmıyordum.Mesela sen geliyorsun hemen kimlik bilgilerini taratıp gönderiyordum.Muhasebeci girişi yapıyordu.2 tane eleman aldım bir cumartesi birileri geldi.Sen işçine sigorta yapmıyorsun dedi dedim "ne alak"a "bu iki elemanın sigortası nerde dediler" mail attım kimlikleri buda belgeleri vs.Olmaz dedi ertesi gün girişi olurmuş.Bana tabi kimse bilgi vermedi.Bu durumu şikayet eden 16 günden beri sigortalı olan aptalın biri.Kendi söyledi.Oğlum evladım bir ay sonra sisteme yansır sgk niye bana sormadın.Bilmiyorum dedi.Tabi gerekeni yaptım.Ağzını burnunu eline verdim.Bu gerizekalı yüzünden 8 bin tl zarar ettim.Terek denilen yere sigara koyamadım.Market bir günde 6 bin tl ciro yapardı.%15-20 arası kar yaparlar genelde ben günlük eleman maaşı diye her gün hesabıma para yatırırdım.Ay sonu maaşlarını ödeyim diye bazı aylar içeri bile girerdim.Normal aylarda zaten dengedeydi.80 bin zararla sattım.bir eleman 8 tane adamın hakkını yedi.İşin özeti.
Genel konuşup beni kızdıryorsun.Ayda ben 100 bin tl matrah gösteriyorum mesela hepsi faturalı resmi hesaplar kaçırma şansım yok.Vergi az gelsin diye yırtınan ben değilim mesela.Hayatınız boyunca eleman kalacaksınız bu zihniyet hiç bir yere varamaz.Kimse senin yerine çalışacak çok diye günlük 200 tl yevmiye alan sıva ustasını kovmaz.Benim markette şarkuteriye bakan adamı hiç çıkarmadım.Onun yerine çalışacak adam yok çünkü olsada fark etmez iyi niyetliydi.Elemanlarla yemek yedik elemanlarla beraber koşturduk.Herkes kendi nasılsa başkasını da öyle görür.
Elemana 1200 tl maaş veriyordum.bendeki samsung androdi beğenmiyordu haspam.Ben 200 tl lik telefon kullanıyordum.Adam her gün karı kız görecem diye dolmuşa binerdi.Ben arabamla bırakıyorum bide.Sonra yol parası istemeye başladı benden.Herkes geçinir.Şu anda bile aylıklı çalışıyorum ben niye geçiniyorum aslanım.Haddini bilemeden dışarlarda yemekler ye.Onla bunla gez sonra maaş yetmez.Bedel ödeyeceksiniz aylıgım 2000 tl iken 1500 tl taksitle 18 ay araba taksidi ödedim.33 bin liralık arabam var benim.1,5 sene yapılan bir hatanın bedeli ben niye ödedim.Almadan vermek Allaha Mahsus..Önce vasıflı olun kendinizi geliştirin kimse çalışan adama kapı orta koy git demez.2001 krizinde elindeki altını satıp patronuna veren tekstil işçisi adamda salakdır değil mi.Bu patron bugun çok saygın bir yerde.Kazandığını elemanıyla paylaşan binlerce işletme var.Birde adam araba alır almaz sen o stresi yaşa karşılıgında sineğin yagını hesaplarsın.