Burada olan avukatlara bir sorum var.
Bugün polisin keyfi mudahalesi ile Sadece arka yan ve arka camda cam filmi olduğundan dolayı 88 tl ceza kesmişlerdir.
Özellikle diyorum arka yan ve arka cam ayrıca şeffaf tam siyah değildir.Araç içi gözükebilmektedir.
İnternette'de biraz araştırdım böyle bir yazı gördüm bunu bir avukat yazmış;
Araç kullanımını ve görüşünü engelleyecek çıkıntı veya benzeri eklentileri kapsıyor.Yasada, "Dışarıdan görüşü engelleyecek filmlerin araca yapıştırılması yasaktır" demiyor.
Bu yaptıkları uygulama haklımı haksız mı ?
Sadece bilgi amaçlı sormaktayım, bilinçlenmek adına kesilen 88'TL devletimize helal hoş olsun (:
Pardon Cezayı hangi maddeden yediniz acaba ?
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63'üncü maddesinin son fıkrasında da, 'Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.' denilmektedir.
Bu nedenle, araçlarında cam filmi taktığı tespit edilen sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesi hükmü gereğince 172 lira idari para cezası uygulanır."
Müdahalenin keyfi olduğunu sanmıyorum. Yönetmelikte açık olarak belirtilmiştir.
Yukarıda kalın yazılan yere tekrar bakabilirsiniz.
30/1-b Açıklamasıda Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak,karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak budur
eğer film açık renk ise yazılan cezayı iptal ettirebilirsiniz
yüzlerce örnegi mevcuttur.