Ben, senin için elbette değerliyim ! Hadi amaaa... Bunu sakın inkar etme... Bilgisayarında, tabletinde veya cep telefonunda... Hemen hemen hayatının her anında seninle yaşıyorum. Peki, bir gün beni kaybetme ihtimalinin olduğunu hiç düşündün mü ? Beni tekrar oluşturmak istersen, hem zaman hem de para kaybedeceğini aynı zamanda ağır iş yüküne ve strese mazur kalacağını biliyorsun değil mi ?
Yoğun iş temposu içerisinde bu konuya artık vakit ayırmanın zamanı geldi ve geçiyor bile !
Harekete Geç ! Hemen !
Evet, ben senin oldukça değerliyim. Beni kaybetmeyi aklının ucundan bile geçirme ! Hemen harekete geçerek ben ve arkadaşlarımı yedekleyerek veri koruma teddbirlerini almalısın.
Üşengeçsin Biliyorum !
Sonra sonra sonra dedin durdun, sonra şimdi oldu ! Hadi bakalım şimdi kaçışın yok, bir an önce beni daha iyi ve güvenli bir ortamda saklamalısın.
Her An Herşey Olabilir !
Günümüz teknolojisinde üretilen donanımların ne kadar güvenilir olduğunu biliyorum ve biliyorsun fakat bazen küçük bir tatlı süprizle karşılaşabilirsin. Donanımsal arızalanmaların da dışında yazılımsal hatalar, insan kaynaklı hatalar ve hatta doğal afetler sonucunda beni kaybedebileceğini sakın unutma.
Verilerimi Yedikledim, Yaşasın !
Tebrikler, fakat belirli zaman aralıklarında düzenli olarak verilerini yedeklemeye devam etmelisin. Unutkan değilsin biliyorum fakat yedekleme işlemini yaparken herhangi bir karışıklığın önüne geçmek için, tarih, kategori vb gibi bana ait bilgileri de göz önünde bulundurabilirsin.
Test Et ! Kazan !
Yedekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra başarılı bir şekilde işlemi yapıp yapmadığını mutlaka kontrol etmelisin, aksi halde benimle birlikte olan bazı arkadaşlarımın yanımda olmadığını görürsem ; üzülürüm ve üzüldüğümde yerimden kalkıp çalışmayacağımı biliyorsun değil mi ?
Fazla Yedek Göz Çıkartmaz !
Ben senin için ne kadar değerli isem aynı orantıda yedekleme işleminin de önemi artmaktadır. Özellikle günümüzün gelişen teknolojisinde oldukça popüler olan bulut veri depolama servislerini de aklında olsun.
Arkanıza Yaslanabilirsin !
Yedekleme işlemi, beni korumanın en doğru yolu olduğunu artık öğrendin ama bunu lütfen hiçbir zaman unutma ! Seni seviyorum ve üzülmeni istemiyorum ! Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşsan bile yedeklerim mevcut olduğundan dolayı hemen çalışmalarına hız kesmeden devam edebilirsin.
-----
Bu yazımda veri yedekleme konusunun ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istedim. Verilerimiz oldukça önemli ve hak ettiği önemi vermeliyiz, umarım datacıklarımızın sözlerine kulak vererek kendi önleminizi alabilirsiniz,
Sevgilerimle,