Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu yapınca müşteri hazmedemiyor. Karalama kampanyası başlatan bile var. Yani malesef bu çözüm değil.

Adama diyorum ki kalan sürenin iadesini yapalım, yeter ki git(tabi resmi dille). Adam iadeyi istemiyor, illa ben sizi şikayet edecem nasıl hizmetimi kapatırsınız diyor. Adama yedeğini veriyoruz iadesini yapıyoruz. Daha ne yapılır ki? Adam illa da şikayet edecem edecem diye tutturmuş. Benim şikayetçi olduğum konu da bu zaten. Gitsin yasal şikayette bulunsun hiçbirşey olacağı yok, ama orda burda forum sitelerinde olayları çarpıtıp yalan yanlış şikayetler yazıyorlar. Bir örneği şikayetvarda mevcut bizimle ilgili bir şikayet. Demiş ki "yedeklerimi vermiyorlar, niye kapattınız diyorum cevap vermiyorlar". Adam niye kapandı demiş, 1-2 saat içinde adama cevap vermişiz, hattını 10mbite limitlemişiz, durumu izah etmişiz ve VPS'i açmışız. Süre sonuna kadar da açık kalmış. Biz ne yapalım?

Bilgisiz müşteriye hiç lafım yok. Yardım ister yardımcı olunur işi çözülür. Ama yukarıda yazdığım tayfadan insanlara ne yapılır ben de bilemiyorum.
O noktada zaten kasıt vardır.

İşinde gücünde olan müşteri zaten hizmetten memnun değilse peki iademi alayım ben farklı firma ile yoluma devam edeyim diyip efendi şekilde ayrılır.

Yok iade istemem, sorunumu illa çözeceksin yoksa şikayet ederim rezil ederim seni diyen biri art niyetlidir, kasıtlıdır ve bu insanlara kesinlikle müsama gösterilmemesi gerek, eğer bir kez müsama gösterirseniz çok güzel şekilde üzerinize oynarlar.

Bu tür müşterilerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Şu şikayet konularından çok kormamak gerek.

Firma zaten haklı ise elinde gerekli kanıtlar varsa istediği kadar şikayet konusu açılsın, forumda o konuyu tarafsız ve doğru şekilde değerlendirebilecek moderatörler ve üyeler var, forum kurallarına göre haksız açılan şikayet konularında konuyu açan üyelerde cezalandırılıyor, hakkında bu tür haksız konu açılan firmalar konu sonuçlandıktan sonra konuyu mutlaka rapor etsinki üye gereken cezayı alsın bir daha böyle işlere kalkışamasın.