HostAnalizNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Sen açmasan ben açacaktım bu konuyu. Kendisi mutlaka görecektir yazdıklarımı, İngiltere Lokasyon sunucularda revizeye gittik. Dolayısı ile IP değişimleri vs oldu. Değişimden 3 gün önce,2 gün önce ve değişim gününde müşterilerimizi bilgilendirdik. Maillerimizi dikkate alan müşterilerimiz işlem sonrası tek tek teşekkürlerini sundular. Maili görmeyen müşterilerimiz r10.net üzerinden özel mesaj ile ulaştılar sorunlarını çözdük. Tek bir müşteri skype üzerinden yazmış. " 6 gündür vds'im kapalı bakalım ne zaman farkedeceksiniz".. Şimdi buna ne cevap verilir? Adamın 6 gündür vds'i kapalıymış biz ne zaman farkedecekmişiz. Üstelik tek bir ticket, mail, telefon vs yok. Bize bildirmiyor bu durumu. Sonra skype üzerinden hizmetimize ve firmamıza hakaretler ediyor. Bir de yeni trend var " onu yapmazsan r10 da şikayet ederim, bunu yapmazsan r10'a konu açarım" tarzı.. Elimizi ayağımızı kilitliyorlar. Gecenin 5'in de ticket geliyor 5 dakika sürmüyor cevap vermemiz. Telefon desteği 7/24 veriyoruz. Ancak buna rağmen küçücük bir gecikme de en kötü firma ilan ediliyoruz. Siz de aynı dertten dolmuşsunuz. Eskiden müşterilerimiz anlayışlıydı. Bize bırakırlardı kararı. Karşılıklı yardımcı olurduk birbirimize. Ama şimdi müşteri biz hosting firmalarını MALI gibi görüyor. 10 lira verdim sizi satın aldım diyor.

Dertliyiz..
Farketmen lazım Samet, hata sende, müneccin olman gerekir bu durumlarda

Bilisimworld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar kimseye hitafen yazmıyorum bunları kimse üzerine alınmasın lütfen .
Piyasayı bu hale getirenler yine hosting firmalarıdır, burada görüyoruz reseller bölümü çöp oldu sıra geldi vds bölümüne yakında ordada yıllık 30-40 liralara vds paketleri göreceğiz çok eminim buna çok az bir zaman kaldı müşteri ve kendi firma kalitelerini dibe çektikçe çekiyorlar malesef. Kalite fiyatla orantılı mıdır büyük bir payı orantılıdır. r10 endeksli çalışmakan vazgeçse bu işe emek vermeye çalışan arkadaşlar eminim bu tarz sorunlarla daha az karşılaşacaklardır ama tek satış alanı olarak burayı görüp reklam vermekten kaçınıp ucuza satış yapan arkadaşların kaderleri bu kaliteli müşteri reklamla gelir genellikle , bireysel müşterilerden ziyade kurumsal ağırlıklı müşteri ağınız olursa bu sorunlarda giderek azalacaktır ama r10 da dediğim gibi insanlar birbiriyle sid*k yarıştırıyorlar adete daha ucuza satacam daha cok satacam diye bugün bu şekilde çalışmayan bir çok firma eminim çok daha rahat yürütüyorlar işlerini.

30 liraya yıllık hizmet verip 7/24 destek garantisi taahhüt ederseniz okul harçlıklarını biriktirip sizden yıllık hizmet alan coluk cocuk herşeyi yapar gelir satış konunuza yazar "ticketlere niye bakmıyorsunuz" diye sitesi hacklenir sizi suçlar . Sabah 5 te arayıp telefon acılmadıgında "arıyorum arıyorum açmıyorsunuz bu ne bilmem nelik vs. vs. daha uzar gider bu liste ...

Daha önce söylediğim gibi piyasanın böyle olmasının tek sorumlusu firmalardır yada hosting satıcıları demek daha doğru olabilir ...
Piyasayı asıl dalgalandıran bana göre vur, kaç mantığı ile hareket eden gerçek kişilerdir. Bu gibi durumlardan kurtulmak için, r10 üzerinde yeni bir politika oluşturulması gerekiyor, örneğin; ys belgesi, vergi levhası vb. Bunları bir kenara atarak, kendini bu alanda kanıtlamış firmalara yönelik bir politika oluşturulmalı.

Daha öncelerde forumda uygulanan, "deneme moderatör" şeklindeki rank'leri, ISP hizmeti veren kullanıcılarda, "Yeni X Firması" şeklinde rank'leyerek belirginleştirebilir.

Kesin çözüm olmasa dahi insanların akıllarında net fikir alınmasına yardımcı olacaktır.

cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buna herkes farklı bir yaklaşım göstermiş ancak benim yaklaşımım. Teknoloji olarak hızlı ilerliyoruz ancak buna ayak uyduramayan ne yazik ki insanlar var. Bundan bir kaç sene öncede bu tarz insanlar vardı ama sayısı azdı. Şuanda yeni nesil ve geri kalmış nesilde bu sektöre yöneldiğinde bilgisizliklerinin kurbanı olarak firmaları hedef alıyorlar.

Ayrıca ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu kaos ortamı sebebiyle Türk toplumu eskisi kadar anlayışlı ve sağlıklı davranamıyor. Toplum içinde insanların birbirine karşı aşırı derecede güvensizliği söz konusudur. Teknoloji çok hızlı ilerlesede biz önce ülke olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.
İnsanların güvensizliği gayet normal, her gün forum üzerinde birçok şikayet konuları görüyoruz.

Birçok firma sırra kalem basıp dünyadan ayrılıyor, burada kullanıcı bazlı bir empati kurmak gerekir. İnsanlar sizi neden tercih etmeli? Sizin kara kaşınıza kara gözünüze hasret olmamalı, bunlara hizmetlerinizde başarılarınızı kanıtlayarak tercih sebebi olmalısınız.

Kısacası yine yukarıda anlattığım maddeye değiniyoruz, politika değişmeli!

iptables adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendimce uzun uzun maddeler yazdım ancak sonradan tekrar sildim yanlış anlamalara sebebiyet vermesin diye. Burada her gün şikayet konusu okuyorum ve hosting sektöründeki alıcı satıcıların psikolojisi hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.

Nacizane olarak tek maddelik önerim şu olacak ki; gördüğüm en büyük hata R10 tayfasının sürümden kazanma mantığını benimsemiş olması. Bu işi iyi yaptığınızı düşünüyorsanız gidip de kendinizi üzecek şekilde 5 liraya hosting, aylık 10 liraya sanal sunucu satmamalısınız bana göre. 5 liradan 20 müştriniz olmasın ama 100 liradan 1 müşteriniz olsun ve diğer 19 çoluk çocuğun dertleri ile uğraşacağınız vakti kendinizi geliştirmeye, şirketinizi büyütmeye ve daha önemlisi o 1 müşterinizi memnun etmeye harcayın.

Herkese kolay gelsin.
Politika değişmeden sizin önerilerinizi uygulamak çok güç, forumda bir üyelik, bir web sitesi, bir ssl, bir sunucu, sunucuyu da boşverelim, bir reseller hizmeti alan kişi bu aşamaları tamamlayıp, forum üzerinde satışa başlayabiliyor.

Politika değişmeden ilgili rekabet ortamında firmaların, dolandırıcılar ile rekabet etmesi çok zor.