Riot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle

Dedem yıllar önce vefat etti ve dedemden kalma 2 adet arsa miras kaldı

Arsanın alıcısı da var fakat annemin abisinin tabiri caiz ise tuzu kuru olduğu için uğraşıp da satmak istemiyor yani oradan gelecek paraya ihtiyacı yok

Annemin ise paraya ihtiyacı yok ve abisi bu durumu oturup dinleyecek birisi bile değil.

Hukuksal yollarla payımızı nasıl alabiliriz yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kanunen önce mirasın intikal ettirilip ayrı tapuların çıkartılması gerekir. Bu tapular hisseli olacaktır. Daha sonra hisseli tapuların satışı yapılması gerekir. İntikal işlemi basit bir bedelle halledilir. Ama izale-i şuyu dediğimiz davayı açmak için 2 kişilik taraf sayısına göre 1.000 TL civarında harç ve masraf gerekir. İzale-i Şuyu davası bitince gayrımenkuller satışa çıkar satış dosyalarında bütün masraflar payı oranında geri alınacak şekilde satış işlemi yapılır. Gayrımenkullerin toplamda satıldığı bedel taraflara payları oranında ödenir.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:16:49 -->-> Daha önceki mesaj 01:16:17 --

ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onun da rızası varsa işiniz kolaylaşır. Her ikisinin BERABER açması gerekiyor. Avukat tutacak durumunuz varsa tutarsanız işlerle uğraşmazsınız. Masraf için açıkçası bilmiyorum. Benzer bir dava için ben kendi avukatımla konuştuğumda 2500 TL gibi bir rakam istemişti benden. Sonra mirasçılardan bir tanesinin avukatı ücretsiz halletti. AMa harç vs. gibi şeylerden az da olsa bir ödemeniz gerekecek bir şeyler çıkacaktır.

@AvukatArif; bey'e soralım müsaitse cevaplayacaktır.
Hocam ayrıntılı olarak cevapladım