ClubMusicTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En temiz ve en saf mutlu olma yolu ibadetten geçer. Tecrübe ile sabittir

Benim gibi günde (abartmıyorum) litre litre içen, turizmin tam içinde yabancılarla birlikte yaşayıp büyüyen, her türlü günaha ve kötü şeylere (hırsızlık hariç) bulaşmış birisi tövbe edip 5 vakit namaza başlamışsa (rabbim kabul ederse) kendini mutlu, yada mutludan ziyade huzurlu hissetmesinin sebebini öğrenmiş oluyor.

Yaşamadığım şey kalmadı, iyi yada kötü ne varsa hemen hemen herşeyi yaşadım ama meğerse çok körmüşüm, meğerse geçen zamanımı boşa harcamışım, meğerse bu dünyanın gerçek anlamda staj dünyası olduğunu hissederek ve yaşayarak görmüş oldum. Tabiki her zaman bu kelimeleri biliriz ama bilip uygulamamak başka, birde yaşayıp hissederek görerek anlamak başka.

Yaşadığı onca kötü şeye rağmen intiharın kıyısından dönmüş, günlerce düşündükten sonra tövbe etmeye karar vermiş ve 8 aydır bu yolda yürüyen ama 8 aya çok şey sığdıran birisi olarak söylemeliyimki, mutluluktan önce huzuru bulmak istiyorsan ibadetini yap, namazını kıl, haramı zinayı ve diğer tüm kötü şeyleri yapmamak için tüm gücünle inan ve savaş. Sonrasında mutluluk arkasından geliyor..

Yaşadıklarımı bir makale gibi yazsam belki birkaç kişinin bazı şeyleri yaşamaya başlamasına vesile olurum ama işte ''bu adam kendini ne zannediyor, çok bilmişin teki gibi, profesör gibi çıkmış onca yazmış üşenmeden etmeden'' gibi şeyler düşünülüp söylenebileceğini de düşünerek ulu orta yazmaktan çekinebiliyorum.

@caliente hakkımda azda olsa birşeyler biliyor, umarım gelip 1-2 kelime birşeyler yazacaktır.

DİPNOT: Karı kız sevgili olaylarına pek takılma, yani onlar mutluluğu ve huzuru bulma yolu değil, öyle olsa bile geçici. Benim tövbe etmeme vesile olan şeylerden birisi de kız arkadaşımdı.
Çok teşekkürler