Şimdi bakın ben tebilişimden 2 tane lisans aldım biri kendime biri yerel haber sitesi için mevcut yerel haber sitesi devam ediyor 3 yıldır. tekil hiti 2-3k larda. Bundan fazlasını göremez zaten ki; site sahibi yakın arkadaşım iha muhabiri yani gazeteci.
Keza bende DHA muhabiriyim.
Azçok deneyimlerimiz tecrübelerimiz var yani bu konuda...
Tebilişimin referansları gayet iyi, scriptleri sağlam wa.reze düştü kırabilen çıkmadı.
Verdikleri referansları inceledi iseniz sizin düşündüğünüz gibi bir yayın anlayışı kimsede yok.
Ajanslardan haber almanın ana mantığı telif hakkına girmemek + içerik sıkıntısı çekmemek.
Eğer o siteleri detaylı inceledi iseniz ajans haberleri dışında her sitenin kendi ürettiği özel haberlerde var ki, zaten olması gerekiyor.
Çoğu ya spinliyor yada editliyor. Ayrıca her manşet resmi elden geçerek yayınlanıyor.
Sizin mantığınız göre hareket etmek en kolayı, test etmeside bedava,
Siz bir ajans aboneliği alın, botla crona bağlayın
Faceye twittera otomatik attırın.
Suya sabuna dokunmayın 3 Ay bir deneyin 3 ay sonra yakaladığınız hit grafiğini burda paylaşın bakalım görelim ne kadar yol ilerlemişsiniz, bu mantıkla ne kadar kazanmışsınız birebir uygulamada sizede haber işine girecek hevesli olan arkadaşlarada canlı bir örnek olmuş olursunuz
En basitinden düz kontak yapalım
En iyi haber yazılımı 1.500 / 2.000 TL
Ajans Aboneliği en düşükten başlasak bölgesel paketten felan 500 / 1.000 TL
Vps - Domain Ücreti yıllık 500 TL
5 Adet bot yazılımı ortalama : 250 TL (tane başı 50 tl )
Toplam Ana maliyet : 2.250 TL yazılım vps domain bot
Aylık stabil maliyet 1.000 TL (ajans)
Bu parayı herkes bir araya getirir haber sitesi açar değilmi? Kesinlikle EVET
Daha ilk ayında sizin hesabınıza göre 1.000 TL kazandıran bir haber sitesi mutlaka yükselme sağlaması gerekirki kazanç 1.500 - 2.000 lere çıkar dimi ? Hesaba göre EVET
1.000 tl yi masrafa çık, kaldımı 1.000 net kar
Suya Sabuna dokunmadan fare kımıldatmadan ayda 1.000 TL sizin hesabınıza göre.
Ya biz bi yerde taktik hatası yaptık kazanamadık yada bizim düşünemediğimiz hesabı siz yaptınız..!
Sence Mynet dahil birçok haber sitesi neden halen daha GS - FB maçı hangi kanalda saat kaçta
GS - FB maçının özetlleri golleri gibi buna örnek sayılabilecek çoğuda spam olan blog konusunu neden giriyorlar diye düşündünmü hiç?
yani kıssadan hisse ben emeklerinizin boşa gitmesini ve hayal kırıklığı yaşamanızı istemediğim için olumsuz yönleri ve yaptığınız hesap yanlışına tepkisiz kalamadım hocam...