EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Otobüs şöförlerinin arkayı daha rahat görebilecekleri bir ayna olsa fena olmaz, arka tarafın dolduğuna hiç inanmıyorlar çünkü.

Engelli vatandaşların rahatça binebilmesi için bir platform dahil edilebilir

Yine engelli vatandaşların güvenli şekilde yolculuk edebilmesi için onlara özel bir alan yapılabilir ( 3 tarafı korkuluk ile çevrili ve kilitleme sistemi olan bir alan ).

Son olarak, çok az da olsa denetim. 100 kişilik otobüse 200 kişi binemez. Binerse 300 kişi olarak iner. Her şehirde çok dolu ve çok boş olan otobüs hatları mevcut. Sırf 30 dakikada bir geçecek diye 3-5 kişi taşımaya gerek yok. Biraz araştırma ve anket ile yoğun olmayan saatlerde otobüs seferi düşürülerek yoğun hatlara otobüs takviyesi yapılabilir. Bu konuda siz bir şey yapamazsınız ama diğer konular üzerine proje üretilebilir.
O zamana özetleyelim:
1-Fonksiyonel ayna
2-Engelli vatandaşlar için özel olan/koltuk

Aslında 2. maddeye uygun proje yapmayı cani gönülden istiyorum. Özellikle şehirler arası otobüslerde tekerlekli sandalye kullanan engelli yolcular için. Şehir içinde bazı otobüslerin kaldıraç sistemi ile engelli yolcuyu sandalye ile otobüse aktardıklarını gördüm fakat şehirler arası otobüsler çok sıkıntılı.
Teşekkür ederim öneriniz için, özellikle 2.madde üzerine kocaman bir tik attım

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Projeye ciddi emek vereceğim kağıt üzerinde değil hayata geçirilmesi için de destek var.
Kısacık zamanınızı rica ediyorum

Sevgiler