shn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önerilerinizi değerlendirdim ve gezi tatil konularına yönelik çalışmalar yaptım iki alan adı aldım yakında başlayacağım bakalım

Önerinize gerçekten teşekkür ederim çalışmalara başladım ve araştırdım ne kadar başarılı olacağım bilmiyorum ama iki tane .info.tr uzantılı domain aldım. gezi sektörüne yazılar yazacağım. Türkçe sitedeki yazıları ben yazacağım ingilizce siteye de bu yazıların çevirilerini koyacağım biri ingilizce olacak biri türkçe ancak bu noktada bir kaç sorum daha var.

1. yabancı siteninde uzantısı .info.tr bu sorun olur mu?
2. Yabancı siteyi yabancı lokasyon bir hostinge mi kurayım bu çok fark eder mi?
3. tek adsense hesabından bunu halledebilirmiyim yoksa bu site için (ingilizce site) yeni adsense hesabımı açayım.
4. Açmam gerekirse o hesabın dilinin tükçe olması bir sorun mu?
info açıkçası tercih etmemeni tavsiye ederim. Olası hedeflerinin gerisinde kalırsan hep bu kafanı kurcalayacak ve keşke deyip duracaksın, en azından ben böyle yapardım sanırım. Belki bu şehir efsanesidir ama genelde info tercih edilmiyor. Şehir efsanesi diyorum çünkü yabancı siteleri çok gezen biriyim ve info domainlerle çok karşılaştım oldukçada başarılı siteler vardı.

Yabancı lokasyon tavsiye ediliyor evet, yani ingilizce bir site için. ABD gibi. Ne kadar etkisi var bilemiyorum.

Ben tek adsense ile türkçe ingilizce sitelerle çalışıyorum. Bir sorun göremedim. Ama kimisi insanlar ingilizce sitelerinin adreslerini ve hesap numaralarını bile abd de yaşayan bir akrabası bir tanıdığının üzerine yapıyor. Yani para geldiğinde abd deki adamın hesabına yatıyor. Durum bu kadar ileriye gidebiliyor. Ben şeffaf davranıyorum googleye o da bana davranıyor bence.

Bak adsense de çok tecrübe sahibi değilim ha yıllardır kazanıyorum ama tek bir hesap üzerinden olduğu için farklı farklı şeyler denemedim adsenseden. Yani TL hesabından mı daha iyi kazanılır dolar hesabından mı veya türkçe mi açayım İngilizce mi sorularına çok yanıt veremeyeceğim.

Bu işler gerçekten tecrübe gerektiriyor. Başka arkadaşların söylediği bazı şeyleri kulağıma küpe yaparım ama bazılarını ise hiç kale almam sadece kendi tecrübemle yoluma devam ederim. O nedenle bu kadarına cevap verebilirim sadece.