makrodns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin hayal ettiğinizle bilinen HA aynı şey değildir.
Kapanması istenmeyen ortamın fiziksel node'lar üzerinde sürekli replikasyon halinde olmasına, çeşitli sebepler ile her hangi bir node'un arızası durumunda diğer node üzerinden devam etmesine(de) HA denir. ""Tek lokasyonda yapılan replikasyon sürecine(de) HA denir""

Multi lokasyon ise işin ekstrasıdır, ve neredeyse Türkiye'de hiçbir firmanın kullanmadığı bir yöntemdir.

Özetle siz "tekerlekleri olan şeye otomobil denir" demişsiniz.
Bende esprili bir dille "en azından direksiyonla vites kolu olursa otomobil olur" demişim.
Böyle bir cevap geleceğini tahmin edebiliyordum neyse hayallerin ötesindeki teknik kısma geçelim;

HA kurguladığınız süreçte "Single point of failure" kabul edilemez. Yani tek verimerkezi kullanmak bir Spof demektir. Bu demek oluyor ki altyapınızda HA nimetlerinden faydalanmak istiyorsanız zaten çoklu verimerkezinde altyapınızı kurgulamanız gerekmektedir. Yani HA dediğimiz zaten çoklu lokasyonda yapılan bir şeydir. Biz bunu HA veya multi location HA diye ayırmıyoruz. HA dediğimizde zaten bu çoklu lokasyondan çalışan bir yapı olduğu anlamına geliyor. Sizin söylediğiniz "node arızalanması durumunda..." bıdı bıdısına "replication/redundancy" deniyor. HA dediğimiz olay daha geniş bir kapsamı içermektedir ve belirli süreçleri içerir. Tek verimerkezinden HA olmaz.

Ben diyorum ki; "ben zaten HA dediğimde bu çoklu lokasyon gerektiren bir altyapı sürecidir. çoklu lokasyonda çalışmayan şeye HA denmez"

Siz diyorsunuz ki; "Hayır HA ayrı şeydir, multi location HA ayrı şeydir."

Gördüğüm kadarıyla kavramları daha yeni yeni öğreniyorsunuz: https://www.r10.net/dedicated-server-...antajlari.html size HA konusunda faydalı olabilecek whitepaper ve makaleler göndermeyi isterdim veya en basitinden basit bir diyagram ile bile bunu açıklayabilirdim ancak malesef bu kadar derin tartışmalara girecek hiç vaktim yok. Biraz daha araştırma yapmanızı ve teorik bilginizi pratiğe dökmenizi tavsiye ediyorum.