Arkadaşlar sunuda belirtmekte fayda var Google page speed ilk analizden sitenizi cacheye alıyor 30 ile 45 saniye sonra cache sıfırlanıyor bu süre geçtikten sonra tekrar test yaptığınızda asıl sonuçları o zaman görürsünüz.
Sorunsuz optimize edilmiş dosyaların olumsuz page speed etkilemesi çok çok çok düşük bir ihtimal site içi kaymalar vs yol açıyorsa zaten dosya bozulmuş ve optimize olmamıştır ve browserın cevaplamasını uzatıp yorduğu için olumsuz etkiliyordur.
Sadece optimize edilmiş resimleri bile atsanız css ve js leri ellemeseniz yine page speedinizde artış olacaktır.
kendim 3 sitemde denedim hepsi farklı scriptler sadece 1 tanesinin js dosyasında kayma yaşadım ve en kötüsünde 7 puanlık artış yakaladım..
Tekrar altını çizmek istiyorum her sitede sorunsuz olacak diye bir şey yok Google en çok tercih edilen sıkıştırma yöntemlerini kullanıyor.
CloudFlare kullanan arkadaşlar sunuda unutmasın Cloudflare çoğu zaman değişen dosyalara anlık olarak tepki vermiyor oda cache mantığıyla çalıştığı için sizi yanıltabilir beklemek istemiyorsanız panelinizden cachelerini silip tüm sunucularına güncel dosyalarınızı göndermesi icin 1 dk kadar bekleyip tekrar denemek lazım ve birden fazla lokasyondan yayın yaptığınıda unutmamak gerekir ping süreleri...