Yazılımına güveniyorsa haber sitesi açmak yerine ve o işe kanalize olmak yerine haber sitesi yazılımını geliştirip satarsan senin için daha iyi olur.

Haber sitesi işi artık suyu çıkan bir iş oldu ve eskisi kadar hem işletmek kolay değil hem de getirileri oldukça düştü.

Haber Sitesi yazılımları mevcut. Ancak iyi uğraşır isen iyi paralar kazanman içten bile değil.

Gazisoft bu işe çok asılmıyor. CM Bilişim ise eh işte. TE Bilişim işin suyunu çıkardı. Kodlama aynı ama tema çıkartınca yenisine ilk zamanlar 5000 TL + Kdv çekti.

Cihan en ucuz haber ajansı ama aylık 200 - 300 TL den aşağıya paket bulamazsın, diğerlerinde fiyatlar 1.000 TL lere kadar gidiyor.

Haber sitelerinde TBM ler düşük. News odaklı + Ad sense odaklı çalışsan bile ekip bulup bir senede 20 - 30 bin TL para döksen anca dişe dokunur bir şey haline gelir.

Sen 24 saat başında duramazsın, dursan bir süre sonra artık gına getirir, eleman bulsan işine sahip çıkan eleman bulana kadar kıvranırsın.

Ekip, hedef ve sermaye yoksa ve süreklilik sağlayamayacak isen boşuna heves etme.

Habercilik zor iştir, saniyeler bile önemlidir.

Dersen ki ben giricem news kaydı yapıp satacağım orasını da bilemem.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:20:01 -->-> Daha önceki mesaj 16:13:52 --

cemsina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sağolun hocam.
mobil versiyonu var. android ve ios versiyonlarını da forumdan birisine yaptırmayı planlıyorum.
Diğer özelliklerde üyeler istedikleri kategoriden haberleri bildirim alabilecekler. vb. birçok şey yaptım. Diğer haber sitelerinde bu var mı bilmiyorum ama sanırım çoğunda yok. Bu yüzden tutacağını düşünüyorum.
Özgünlük konusunda da dediğiniz gibi haftada 1-2 yazı da kendim girerim. Genelde haber sitelerinde özgünlüğe bakılmıyor. Çünkü sektördeki en iyi siteler bile ajanslardan geçiniyorlar düzenleme bile yapmadan direk koyuyorlar
Tam aksine, ajans haberleri artık pek okunmuyor. Türkiye'nin durumu belli. Artık herkes kendi taraf olduğu siteleri okuyor veya o sitelere doğru kayıyor.

Sözcü Gazetesi çok iyi haber yapmıyor. Ama dünyada neredeyse örneği olmayan bir uygulaması var. Gazetecilikte kuraldır. Başyazar sayfası vardır ve baş yazarların köşe yazıları o sayfada yer alır. ( Genelde Gazeteler 7. Sayfayı kullanırlar ) Ama Sözcü Yılmaz Özdil'in yazılarını arka kapaktan veriyor : ))

Zaman, Sözcü, Sabah gibi gazeteler ( internet siteleri de ) hep ideolojik kitlelerine göre okunuyor. Ayrıca Cihan abonesi olan bir siteye Paralelci, Doğan Grubuna Kominist, İha ve AA ya da AKP ci gözü ile bakılıyor.

Bu işi yapacaksan bunları da dikkate almanı tavsiye ederim.