Güzel açıklamalar. Peki çocuklar işledikleri suçlardan ceza almıyorlarsa neden cezaevlerinde çocuklar var ver arada cinsel istismarla falan gündeme geliyorlar? Yani çocuklar da işledikleri suçlardan dolayı, çoğu zaman büyükler gibi olmasa da ceza alıyorlar. İşin literatürüne vakıf değilim bende ama olan bu.
Ayrıca birinin köpeği bir başkasının malına,mülküne zarar verse köpeğin sahibi zararı karşılamaz mı? Benim bildiğim karşılıyor. Köpekle çocuk bir mi diyorsunuz? Evet aslında bir. Çünkü ikisini de hukuk sistemi aptal olarak değerlendiriyor bir yerde. Ha çocuğa daha çok önem veriyor o ayrı. Nasıl köpeğe sahip çıkmak sahibinin sorumluluğu ise, çocuğa sahip çıkmak da anne babasının sorumluluğudur değil mi?
Yani çocuğu doğru düzgün yetiştirme, bilgisayar dahil, ne haltlar karıştırdığını en azından gözlemlemek, gerekmedikçe müdahil olmasa da yanlışlara karşı uyarmak, bilgilendirmek, gerekiyorsa bir müdahale etmek ve başkalarına zarar vermesini suç işlemesini engellemek. Anne babalar bunu yapsa bonzai'den bu kadar genç kaybetmeyiz zaten. Bizimkiler dünyaya getirip salıyor sokağa. Kimse kusura bakmasın o kadar anne babalığı kediler köpekler de yapıyor.
Ama hukuk farklı tabi. Yine de cezaevlerinde çocuklar varsa en azından ıslahevi mi deniyor, ona göre bir işlem yapılabilir. Ayrıca 18 yaş altını çocuk kabul etmek, gelişim olarak 12 yaşındaki bir çocukla 17 yaşındaki bir çocuğun bir tutulması anlamına da gelmiyordur heralde. Konuya siz benden daha vakıfsınız o kadar araştırma yapmışsınız, işin literatürüne hakimsiniz biraz daha.... Ben zaten bu konularda çok şey bilmediğimi yazdım ve benim yorumlarım kişisel görüşümü bildirmekten öte bir anlam ifade etmez.
Bilgilendirici yorumunuz için de tekrar teşekkür ederim.
Çocuk olduğu için değil delil yetersizliğinden serbest kalmış.Çocuk bulunmuş ancak evinde bulunan bilgisayarların temiz olduğu çıkınca serbest kalmış internet kafe aracılığıyla felan yapmış yada eski bilgisayar vardı satacağı zaman yaptı.şuan yeni bilgisyarlara sahip v.b