DNSZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok çalışmak = çok kazanmak. Adsensede de mantık böyle işliyor.

İş yerindeki gibi günün 12 saatini bu işe verirsen kısa süre sonra çok kazanırsın.
Günde 2 saatini ayırırsan uzun süre sonra ortalama kazanırsın.

sektör olarak dini içerik, araba, tatil köyleri, inşaat veya gezi blogları hiç az tbm bırakmaz, hep bi orta yolu bulur. Oyun gibi bi azalıp bi çoğalmaz yani.

Reklamvereni zengin sektörlerle uğraşırsan kazanırsın.

550 TL, dediğim gibi çalışman durumunda 3 ay sonra kazanabileceğin bi tutar
Önerilerinizi değerlendirdim ve gezi tatil konularına yönelik çalışmalar yaptım iki alan adı aldım yakında başlayacağım bakalım

sedathut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
550 tl net olarak bu rakamı veriyor ve ayrıntı vermiyor isen demek ki bu işte yenisin. Ama bence acemiliklerimde böyle sorular çok sordum bu nedenle sana tecrübelerime dayanarak kafanda bir şeylerin canlanması için bilgi vermeye çalışacağım.

Bir ingilizce siten olsa abd ingliltere Avusturalya gibi ülkelerden günde 500 ziyaretçi çekebilirsen bunu başarabilirsin. Tabiki bu sitenin konusuna göre değişir. Bir bakmışsın 2.000 TL kazanmışsın bir bakmışsın 250 tl de kalmışsın.

Türkçe bir site de bu miktarı kazanman için günlük ziyaretçisi 10.000 gibi bir siteye sahip olman gerek. Tabiki bu yine konuya ve ziyaretçiyi nereden çektiğine bağlı olarak değişir.

Benim tecrübelerime göre ingilizce ile türkçe site arasında hem reklamlara tıklama oranı olsun hemde adsensenin tık başına verdiği rakam olsun tam 10 kat fark var.

BU işe 1.000 kişi girer ama ancak bu kişilerden 2 si 3 ü hayatı boyunca adsense den 100 tl den yukarı para kazanır. Bu işte ciddiysen ve sabırlı isen yazmaya başla ingilizce de şansını denemek istiyorsan, ya çok kurnaz olacaksın ya da hiç bu işe girmiceksin. Tabiki ingilizcen yoksa yani, ingilizcen varsa hemen başla.

Bence günümüzün en güzel ve paralı mesleği webmasterlık. Bence gerçek bir webmaster olabilmek için kendi dilinden hariç en az iki dil daha bilmek gerek. Geniş alanda çalışmak ve kaynağa erken ulaşmak için. Üniversite sınavlarına ve üniversite bitirmeye uğraşmak yerine bu zamanı ve parayı dil öğrenmeye adayan biri bence zamanın en güzel mesleğini elde etmiş olur. Tabiki tecrübe ve birazda kabiliyet gerekli. Sıkılmadan işini yapabilmen gerek.
Önerinize gerçekten teşekkür ederim çalışmalara başladım ve araştırdım ne kadar başarılı olacağım bilmiyorum ama iki tane .info.tr uzantılı domain aldım. gezi sektörüne yazılar yazacağım. Türkçe sitedeki yazıları ben yazacağım ingilizce siteye de bu yazıların çevirilerini koyacağım biri ingilizce olacak biri türkçe ancak bu noktada bir kaç sorum daha var.

1. yabancı siteninde uzantısı .info.tr bu sorun olur mu?
2. Yabancı siteyi yabancı lokasyon bir hostinge mi kurayım bu çok fark eder mi?
3. tek adsense hesabından bunu halledebilirmiyim yoksa bu site için (ingilizce site) yeni adsense hesabımı açayım.
4. Açmam gerekirse o hesabın dilinin tükçe olması bir sorun mu?