VDS.TC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sözleşme açık ve net. Ama milletimiz herşeyi anlamak istediği gibi anladığı için ve konuyu açan kişiye bir çok defa açıklama yapmamıza rağmen halen aynı şeyleri yazıdığı için bir de anlayacağı dilden anlattım. Fatura denen şey bu yüzden oluşuyor, fatura son ödeme günü neyse o gün ödeme yapılmalıdır, ödeme yapmayıp hizmet iptal edildiğinde ağlayıp sızlamanın bir anlamı yok.
arkadaşım sözleşmeniz açık ve net onda hem fikiriz. ama siz kendi sözleşmenizi yanlış anlıyorsunuz. sözleşmeniz şu şekilde olsa dediğiniz doğru olur;

Son ödeme tarihinde önce müşterinin iletişime geçmesi durumunda firma, müşterinin ödeme yapması için ek 3 iş günü süre tanıma insiyatifine sahiptir."

ama sizin sözleşmenizde yazan;

"Ödeme tarihinizden sonraki 3 gün boyunca ödemenizi gecikmeli olarak yapabilirsiniz."

bu durumun kaynağı zaten sözleşmenin doğru düzgün olmaması. hazırlama konusunda herhalde avukatlık noterlik gibi bir birimden yardım almak yerine büyük ihtimalle ilkokul öğrencisinden yardım alındığı için böyle.

örnek : yukarıdaki belirtilen aracı kiralayan MÜŞTERİ, aracı 3 gün gecikmeli olarak teslim edebilir. Ancak bu 3 günün sonunda araç teslim edilmezse müşteri hakkında yasal işlem başlatılır. "KRL.TC" senetleri iade etmeme veya icra takibi başlatma hakkını saklı tutar.