profesyonel olarak xamarin kullanıyoruz hocam firmada. İlk başlarda acayip zorladı beni, orta derece objective C biliyordum, xamarin e geçince afalladım c# bilgim iyi olmasına rağmen ama sonra alıştım şimdi obj. C de bir şey yapamam
Xamarin başlangıç aşamasında acayip zor ve biz ilk başladığımızda çok bug çıkıyordu bir de uğraştığımız işler servis tabanlı şeyler olduğu için ne taklalar attım bir bilsen
Ama xamarin gün geçtikçe büyüyor, eskiden acayip ön yargılıydım ama kullanıp alıştıkça ve "onun dilinden" anladıkça sorunları kolayca aşabiliiyorsun, bazen kaynak bulmak çok zor olabiliyor, çünkü çok eski bir platform değil ve de çok kullananı yok.
Kaynak olarak benim takip ettiğim bir kaynak yok ama xamarin in kendi forumundan ve stackoverflow dan yararlanıyorum. Onun dışında deneme yanılma ile kendim çözüyorum.
Şuan sadece xamarin de ios geliştiriyoruz, bir de ben shared project oluşturarak android için de servisin wrapperini yazdım, android e yakın zamanda geçeceğim. Normalde ben android için java kullanıyordum ama artık xamarin ile devam edeceğim.
ios için mac OS gerekiyor. Eğer xamarin i visual studio kurmak istiyorsan sanal pc kurman gerekiyor windows u, bu şekilde visual studio ile ios simulator (xcode un simulatorüdür) haberleşebiliyor.
Onun dışında salt mac de çalışacaksan xamarin in kendi IDE si olan xamarin studio yu kullanabilirsin. Ben pek alışık olmadığım için visual studio kullanıyorum.
Bu konuda her türlü sorunu sorabilirsin, zaman buldukça yardımcı olmaya çalışırım. Xamarin e geçmeyi düşünebilirsin. Çünkü artık microsoft connect days den sonra resmi olarak destek veriyor, çünkü gelecek web ve mobile de, ios ve android de microsoft için iyi bir pazar, buna da xamarin ile girebiliyor, kendisi zaten windows phone desteği veriyor. O yüzden xamarin e iyi destek verecek.
Yok ben native uygulama yapmak istiyorum diyorsan ios için objective C yerine swift öğrenmeye bak, syntaxı biraz daha anlaşılır objective C ye göre. Zaten apple da insanları swift e yönlendiriyor gördüğüm kadarıyla.
Android için de java kullanacaksın. Objective C/Swift ve Java çok farklı şeyler, o yüzden ikisi üzerinde uzmanlaşmak biraz sıkıntı olacaktır. Ama türkiyede mobil developer dediğinde hepsini bilmen lazım

İşte Xamarin tarzı yazılımların avantajı bu. Zaten gelecek zamanda bir dil ile çoklu platforma uygulama yapmak hakim olacak. En bariz örneği de unity 3D dir. Yaptığın oyunları gerek windows, gerek web, gerek mac Os gerekse mobil platformlarda derleyebiliyorsun. Ayrı ayrı yapmana gerek yok.
Kolay gelsin