thecoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bilgisayarım bu: http://www.istanbulbilisim.com.tr/Sa...icalProperties

üzerinde 2 gb kingston 800 mhz ram ve 1 gb 667 mhz ram var ben 1 gb lığı çıkarım 2 gb 667 mhz kingston taktım ancak windows yazısına gelince mavi ekran verip reset atıyor bios a girdim 4 gb ram görüyor. Daha sonra ramlerin mhzleri uyuşmuyor diyerek 2 gb 667 mhz 2 adet ram taktım yine aynı sorunu yaşadım. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? sizce neden kaynaklanıyor.

format atmak istedim atamadım yine reset attı.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan 25-03-2015 mesaj 00:16:53 -->-> Daha önceki 24-03-2015 mesaj 23:09:13 --

arkadaşlar şimdi uğraşırken bişey farkettim ram slotlarından biri 1 gb ı çalıştırıyor 2 gb takınca windows yazısına gelince mavi ekran verdiriyor. bunu nasıl çözeriz.
Merhabalar, öncelikle yazacağıma inanmak zor olabilir ama tamamen gerçek ve ilginç bir olay. Benim bilgisayarımda ram ötüyor ve mavi ekran geliyordu. Denemediğim kalmamıştı. Şans eseri bir Arkadaşımın yanında internette arama esnasında klavyeme Çay döküldü ve harici klavye bağladım ve sorun çözüldü. Klavyeyi çıkardığım an pc yi açtıktan 10 dakika sonra sorunlar başlıyordu. Lakin harici klavye sonrasında bir daha bu sorunla karşılaşmadım. Ayrıca Windows ta kendi kendine çöküyordu.