Toplum olarak ter taraftan acil durum uyarıları verdiğimiz hatta uyarı vermekten uyarı verilen donanımları bozduğumuz şu günlerde gün geçmiyorki bir kezban ekranlarda saçmalamasın.

Tvde kanalları karıştırırken birkaç saniyelikte olsa o zaman israfı kadın programlarından birinde bir kızı gördüm. Şimdi bu istediği adayı falan açıklıyor ama ben öyle zengin olsun şöyle paralı olsun kısımlarını muhtemelen kaçırsamda bir noktası ilgimi çekti.

Kızın dediği artık klasikleşmiş kezban atasözlerinden birtanesi. Beni taşıyabilecek bir erkek arıyorum diyor kız. Tipine baktım nesi varda nesini taşıyacak erkek arıyor karar veremedim.

Kızı görseniz yani öyle birşeyki. Gidip evde güçte ne yapıyor baksanız muhtemelen 1 aylık kişisel harcaması en fazla 150-200 lirayı geçmeyecek, barda diskoda işi olmayan, en büyük dışarıda yemeği mahalle dönercisinde 2 liraya yediği döner olan, tvye çıkarken mahalledeki bilmem kim sosyete ablasına 5 liraya hiç yakışmamış kokoşlara benzeyen makyaj yaptıran kezbanın teki gibi görünüyor. Ama gel gör ki beni taşıyacak erkek arıyorum klişesindende vazgeçmiyor. Ulan neyin varki neyini taşıyacak kocan. Kahvaltıda 2 zeytin 1 bardak çayla doyar ama istediklerini söylerken sanırsınki hergün paris restorasyonlarında takılan, her türlü sosyal aktiviteye katılan, sağda solda tatil yapmaktan ev yüzü göremiyor kezbancığım.

Kısacası sen şunu desene: "İşte ben evde yarı aç yarı tok oturup bu saçma kezban programını seyrediyodum annemde kafama vurup kız mal mal hergün bunu izliyon bak millet zengin koca buluyo sende git zengin koca bul kendine kurtul bu kümesten dedi bende annemin ve mahalledeki birkaç kokoş ablamın lafıyla buraya resmen itildim. Beni bu cehennemden kurtaracak zengin bir koca arıyorum bana baksın beni beslesin bana sınırsız kredi kartı çıkarsın ben evde akşama kadar yatayım canım sıkılıncada kocamın bana aldığı son model jiple gidip avmlerde milyarları yiyim kocam bana bol bol para versin başka birşey istemiyorum" desene.

Beni taşıyacak erkek arıyorum diyen kızların hemen hemen hepsi sonunda pişman oluyor. Ben bir kız olsam beni taşıyabilecek bir erkek değil bana eş olacak bir erkek arardım ki kız arayışımda o yönde.

Kezbanlardan çok bunaldım aklı başında kız yokmu şu memlekette. İşsizlerin memur olayımda devlete kapağı atayım dediği gibi kızlarında zengin birine kapağı atayım demesi garibime gidiyor. Evlenincede kocaları onları bir eş değil satın alınmış bir mal gibi görüyor.