Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır gerek forumda gerekse başka platformlarda arayıpda bir türlü çözümünü bulamadığım bir sorun ile karşı karşıyaydım. Sorunu yaşayan arkadaşlarında oldukça fazla olduğunu görünce çözümü bulur bulmaz buraya konu açma gereği duydum. Öncelikle problemi anlatayım. Problem müşteri ödemesi sonrasında faturanın otomatik olarak ödendi görünmemesiydi. Yani paypal ile ödenen faturaları manuel onaylamak zorunda kalıyordum. İşin enteresanı aynı ayarlara sahip başka bir sitemde bu problem yoktu.
Neyse işin çözümüne gelelim. Öncelikle anlatacağım çözüm paypalın klasik panel görüntüsüne göre anlatılacaktır. Bu görüntüye geçmek için paypala giriş yaptıktan sonra "Paypal Eski Sürüm'e Geçiş Yap" seçeneği ile gelinebilmektedir. Şayet ben yeni paneli çok kullanışlı bulmadım.
Öncelikle Paypal'a Giriş Yaptıktan Sonra
1 -) Kullanıcı Profili > Profili Görüntüle veya Düzenleyin
2 -) Satış Araçlarım'a tıkladıktan sonra sağ tarafta yer alan
Anında ödeme bildirimleri - PayPal ödeme bildirimlerini web sitemle entegre et. seçeneğinin yanındaki
Güncelle yazısına tıklayın.
3 -) Karşınıza çıkan IPN ayarlarını aktif hale getirip yukarıdaki kutucuğa sitenizdeki şu bağlantıyı girmeniz gerekiyor.
www.SITEADINIZ.com/modules/gateways/callback/paypal.php
Sonrasında kaydederek işlemi tamamlamış olacaksınız. Bu işlemlerden sonra paypal fatura onaylama probleminiz %90 çözülecektir. Bir çok yöntem denemem yeni hesap açmam hatta database'yi bile didik didik etmem sonucunda hiçbir şekilde sorunu çözememiştim. Sonra kurcalarken bu şekilde yaparak problemi çözdüm. Umarım herkesin işine yararda benim gibi kafayı sıyırmadan müdahale eder.
Hayırlı forumlar arkadaşlar.ALINTI DEĞİLDİR.