constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında alakalı reklam anlamında Google'un algoritması bence çok mantıksız işliyor.

Misal ben gittigidiyor sitesinde biraz dolaştıktan sonra atıyorum otomobil ile alakalı bir blogu ziyaret ediyorum. Eğer sitede adsense reklamları yayınlanıyorsa mutlaka gittigidiyor un reklamları dönüyor. Özellikle aliexpress sitesini ziyaret edince girdiğim bir çok sitede saatlerce aliexpress reklamları görüyorum. Hal bu ki ben zaten o sitede belli bir vakit geçirip başka bir siteye gitmişim. Mantıken benim Google'da aradığım ve gittiğim sayfa ile ile alakalı reklam göstermesi gerekirken artık ilgilenmediğim konularla alakalı reklam gösteriyor. Bu da hem ziyaretçiyi sıkıyor hemde yayıncının kazancını etkiliyor. Misal, dekorasyon ile bir siteye girmişsem bana mobilya, dekorasyon, yapı malzemeleri ile alakalı reklam göstermesi hem ilgi alanıma girer hem de yayıncıya daha fazla kazandırır.

Eğer olur da reklam sektörüne başarılı bir giriş yaparsanız bence ziyaretçilere daha önce aradıkları içeriklerle değil mevcut sitede ki alakalı içerikler ile reklam yayınlatın.
Hocam geçen gün yazmak isteyipte yazamadığım ama beynimi yiyen şeyi siz yazdınız.

"Eğer olur da reklam sektörüne başarılı bir giriş yaparsanız bence ziyaretçilere daha önce aradıkları içeriklerle değil mevcut sitede ki alakalı içerikler ile reklam yayınlatın.["

Tam şuanda bizim yaptığımız sistemin algoritmasına çok benziyor hatta aynı hocam .