constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerekli fizibilite ve sektör araştırması yapmadığınız çok belli oluyor. Reklam sektörü çok kazançlı olduğu halde tekelciliğinde zirve yaptığı bir sektördür. Milyon dolarlık şirketler dahi Türkiye'de adsense ile baş etmeye korktuklarından sektöre girmeye çekiniyorken, sizin kurduğunuz reklam şirketine kaç kişi rağbet gösterir düşünün.

Olay sadece bir takım şirketlerle reklam anlaşması yapmak değil. Aynı zamanda yayıncıyı da tatmin edebilmeniz ve güven vermeniz lazım. Ülkemizde birden fazla reklam şirketi var ve maalesef alt yapıları Google'a göre o kadar yetersiz ve vasat ki bu da ister istemez kazançlara yansıyor. Kuracağınız sistemde mutlaka geçersiz tıklamaları düzgün bir şekilde sayabilecek, geçersiz tıkları tespit edebilecek bir alt yapı oluşturmanız lazım. Aksi halde baştan reklam verenleri kaçırırsınız. Bunu yapabilmek için de çok fazla para ve uzun bir ar-ge sürecine ihtiyacınız var. Siteniz üzerinden yayınladığınız reklamların reklamveren firmaların satışlarına ve marka değerlerine mutlaka bir etki etmesi lazım ki Google yerine sizin şirketinizi tercih etsin yada sizin şirketiniz için de bir bütçe ayırsın.

Her ne kadar son dönemlerde tıklamaları saymasa da, geçersiz tıklamalar zirve yapsa da, hatta sebepsiz yere domain yada hesap banlasa da maalesef sektörde ki en güvenilir reklam şirketi Adsense.

Bir de bu işler 3-5 şirketle masaya oturmakla olmuyor. Belli bir reklamveren kitlesini bünyenize katmalısınız ki hem daha fazla yayıncıya ulaşabilesiniz hem de yayıncıya güven verebilesiniz.

Son olarak reklam sektöründe ter dökmeden, benim aklıma mükemmel bir fikir geldi oturduk bir şirket kurduk reklamcı olduk diyerek adım attığınız bu sektör daha yarışa başlamadan 1-0 yenilmenize neden olur.

Önerebileceğiniz bir bünye mevcutmudur efendim?